Cunoscut ”brand” de bijuterii si ceasuri din Iasi, teapa la Mall-uri din Moldova

2292

@ Este vorba despre ”brandul” Pechiora care a intrat direct in faliment cu datorii de 1,4 milioane lei @ Magazine Pechiora au functionat in ultimii ani in Mall-urile din Iasi, Botosani, Suceava, Constanta etc

Lantul de magazine Pechora s-a prabusit brusc in conditiile in care afacerea a functionat ani de zile in marile Mall-uri si hipermarketurile din Moldova dar si din alte zone ale tarii precum Mamaia si municipiul Constanta si comercializa obiecte de lux precum bijuterii si ceasuri. Astfel, SC Peciora SRL, firma care detinea magazinele Pechora  a intrat direct in faliment refuzand orice reorganizare deoarece ”nu dispune de active”.  „Debitoarea a mai aratat ca inregistreaza datorii neonorate, cu scadența depasita, in valoare totala de 766.741,87 lei, astfel: fața de furnizorii societații in valoare de 94.135,87 lei, fața de bugetul statului si cel al asigurarilor sociale si a fondurilor speciale, in valoare de 262.778 lei, fața de creditorii societații in valoare de 409.657 lei. A mai aratat ca societatea nu dispune de active sub forma mijloacelor fixe si nu exista premisele reorganizarii activitații, in vederea stingerii datoriilor sale, astfel ca se impune deschiderea procedurii simplificate a insolvenței”, se arata in sentinta prin care s-a declarat insolventa firmei.

Interesant este ca in ultimii ani de activitate firma nu a inregistrat venituri. Firma, al carei asociat unic si administrator era un anumeCiprian Mihail Timisescu din Iasi a  detinut magazine in Iulius Mall Suceava, Centrul Comercial Felicia, Carrefour Era, strada Cuza Voda nr.5,  Hala Centrala, Bacau-strada Mararesti nr.6, pe litoral in statiunea Mamaia,  Complex Tabara Nord-Constanta, Shopping City Suceava, Bacau-strada Milcov 2-4,  Botosani Shopping Center.  Inainte de a se declara falimentarea firma nu si-a platit datoriile catre Suceava Shopping City care are de recuperat  531.842 lei, Ermes Holding (Carrefour Era)-231.956 lei si catre statul roman care are de recuperat taxe si impozite in valoare de 303.912 lei. Si patronul Ciprian Mihai Timisescu sustine ca are de recuperat de la firma 409.756 lei dar creanta este contestata de Directia de Finante. Valoarea totala a datoriilor firmei este de 1.484.514 lei. Printre creditori mai figureaza si  Uvertura Mall din Botosani.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.