Cutremur în Poliţia ieşeană! Şefi acuzaţi de fapte de corupţie! (EXCLUSIV)

2238
politie bani
politie bani

@ Caz exploziv în instanţe: şefi din Poliţia ieşeană, acuzaţi de fapte de corupţie @ Astfel, ieri, procurorii au dispus trimiterea în judecată a lui Bogdan Vasile Zmău, Adrian Gorie şi Cătălin Lupu @ În cadrul dosarului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi este considerat parte vătămată

Caz exploziv în instanţe! Şefi din Poliţia ieşeană sunt acuzaţi de fapte de corupţie! Aşadar, procurorii au dispus ieri trimiterea în judecată a lui Bogdan Vasile Zmău, Adrian Gorie şi Cătălin Lupu.

Cei trei sunt acuzaţi de comiterea unor infracţiuni de corupţie. De asemenea, în cadrul dosarului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Iaşi este considerat parte vătămată. Acum, urmează ca Tribunalul Iaşi să stabilească un prim termen al procesului penal. Mai apoi, judecătorii vor asculta ce au de spus toate părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Sediul Palatului de Justiţie din Iaşi
Palatul de justitie Iasi

Şefi din Poliţia ieşeană, acuzaţi de fapte de corupţie!

 

Aşadar, şeful din instituţie care răspunde de zona de sud a judeţului Iaşi şi un şef de post sunt acuzaţi de procurorii anticorupţie. Conform anchetatorilor, şeful secţiei, inspectorul principal de Poliţie Adrian Gorie, ar fi intervenit personal pentru ca unui patron de atelier auto din zonă, la care avea maşina în service, să nu îi fie luat permisul de conducere. Amintim că, în urmă cu câteva luni, şeful Secţiei 5 Răducăneni şi şeful de Post din Costuleni au fost chemaţi la audieri în calitate de suspecţi pentru comiterea unor infracţiuni de corupţie.

Oamenii legii au susţinut că patronul unui service auto l-ar fi sunat direct pe şeful Secţiei de Poliţie când ar fi fost oprit în trafic, iar acesta a venit personal la faţa locului, chiar dacă, în momentul respectiv, el ar fi tăiat porcul în gospodărie.

sedinta-judecata1
sedinta-judecata1

Ce au spus anchetatorii despre situaţie

 

Anchetatorii au adăugat că cei doi şefi din Poliţie au fost audiaţi. Între timp, Bogdan Zmău a fost retrogradat din funcţia de şef de Post, la data respectivă acesta aflându-se doar pentru o perioadă de 6 luni în fotoliul de conducere. Conform unor surse, în urmă cu câteva luni, o patrulă formată dintr-un poliţist al Postului Costuleni şi un jandarm au observat un autoturism care a făcut o depăşire pe linia continuă, în zona Costuleni.

După ce l-ar fi oprit pe şofer, acesta ar fi pus imediat mâna pe telefonul mobil şi l-ar fi sunat pe şeful Secţiei 5 Răducăneni, Adrian Gorie. Poliţistul din patrulă ar fi fost chiar şeful Postului Costuleni, Bogdan Zmău, iar Adrian Gorie, cel care ar fi fost sunat, era şeful său ierarhic.

Potrivit unor surse, Gorie tăia porcul în acel moment, în Grozeşti, dar ar fi venit rapid la Costuleni. După ce a fost informat de întâmplare, Gorie ar fi făcut presiuni asupra poliţistului din patrulă, Bogdan Zmău, pentru a nu-i suspenda permisul de conducere patronului de service. Până la urmă, patronul service-ului a primit o sancţiune mai blândă, pentru nepurtarea centurii de siguranţă, şi nu pentru depăşirea liniei continue.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.