UPDATE! Teapa de 100.000 euro la Ramada. Firma care a modernizat hotelul, la faliment

6744

@ Patronii firmei care au executat o buna parte din lucrarile de extindere de la Hotelul Ramada se plang ca nu si-au primit nici pana astazi banii si au depus o cerere de insolventa impotriva companiei cu care au incheiat contractul @ Astfel, se cere insolventa firmei Stef Invest SRL anteprenorul general al lucrarilor de la Ramada @ Stef Invest SRL nu a vrut sa plateasca facturi totale de 498.113,45 lei catre Adimat Confort SRL societate care a avut calitatea de subcontractor @ Reprezentantii Stef Invest ne-au transmis ca s-au impacat cu Adimat Confort si prin urmare cererea de deschidere a insolventei va fi retrasa

Lucrarile de modernizare si extindere de la Hotelul Ramada din Iasi merg din scandal din scandal. Astfel, dupa ce municipalitatea a constatat ca respectivele lucrari au fost efectuate prin nerespectarea autorizatiei de catre proprietarul Hotelului si anume Hotel Orizont SRL acum constatat ca acestea nici macar nu au fost achitate iar compania care le-a contractat este amenintata cu falimentul. Astfel, la data de 11.12.2019 firma Adimat Confort SRL a solicitat (vezi aici) insolventa antreprenorului general al lucrarilor de modernizare si extindere de la Ramada si anume Stef Invest SRL. Astfel, cu alte cuvinte Hotel Orizon SRL a incheiat contract pentru respectivele lucrari cu Stef Invest SRL iar aceasta companie la subcontractat la randul sau catre Adimat Confort SRL. Numai ca, Adimat Confort SRL si-a facut treaba dar nu si-a primit banii valoarea totala a sumelor pe care le are de recuperat fiind de de 498.113,45 lei. De aceea, Adimat Confort SRL cere acum insolventa Stef Invest SRL. Firma a aratat ca a incheiat doua contracte pentru lucrari cu Stef Invest pentru lucrarile de la Ramada, si-a achitat obligatiile dar nu si-a primit banii. ‘’Subcrisa Adimat Confort SRL mi-am executat obligatiile contractuale si am efectuat lucrarile de constructive in termenele stabilite iar in acest sens am emis facturile ce reprezentau valoarea acestor lucrari conform contractelor mentionate. Aratam ca detinem creante certe, lichide si exigibile in cuantum de 498.113,45 lei care nu au fost achitate de mai bine de 60 de zile de la scadenta. Astfel, debitorul se afla in stare de insolventa prezumata’’, se arata in cererea de deschidere a procedurii insolventei depusa de Adimat Confort.

S-au impacat

Dupa publicarea acestui articol, reprezentantii Sfef Invest au contactat redactia Dezvaluire.ro pentru a ne transmite ca s-au impacat cu firma Adimat Confort SRL careia i-au achitat toate debitele. Acestia ni-au trimis o declaratie in care administratorii Adimat Confort sustin ca-si retrag cererea de deschidere a procedurii de insolvanta dar trebuie sa facem precizarea ca documentul nu este semnat. Totusi avocatul Adimat Confort, Dragomir Tomaseschi a confirmat ca cele doua parti s-au impacat.

Dosar penal

Saptamanalul 7Iasi a aratat anul acesta (vezi aici) in mai multe randuri ca lucrarile de la Ramada au fost efectuate prin nerespectarea autorizatiei de construire. Autorizatia de construire nr. 1011/25.10.2016 a fost eliberata de Primaria Iasi pentru beneficiarul Hotel Orizont SRL in scopul ”extindere si suprainaltare terasa existent Hotel Ramada”. Numai ca, Primaria Iasi a constatat ca s-au construit doua etaje in plus. Din acest motiv primaria a depus plangere penala si tot municipalitatea a fost cea care e emis autorizatia de intrare in legalitate.

Panaitescu si teapa la stat

Afacerea de la Hotelul Ramada este controlata de Andrei Panaitescu dar acesta nu apare ‘’in acte’’ pentru a nu putea fi ‘’agatat’’ de Fisc. Astfel, Panaitescu are de platit ‘’belelele’’ din perioada in care era director la IAS Popricani. Impotriva lui Panaitescu si a celorlalti directori de la fostul IAS Popricani a fost pronuntata o sentinta de angajarea a raspunderii pentru pagubele aduse respectivei societati agricole. Prin sentința nr. nr.139/S din 25.03.2008 pronunțata în dosarul 0111/99/2004 , Tribunalul Iasi i-a obligat pe Andrei Panaitescu, Valeriu Pârlog, Olimpia Jalba si Silviu Chiru sa plateasca catre Agenția Domeniilor Statului circa 500.000 euro, suma cu care a fost pagubit fostul IAS Popricani prin managementul fraudulos asumat de cei 4 directori. Statul nu a recuperate nimic de la Panaitescu in schimb l-a prins pe Valeriu Parlog care este acum primar la Popricani si i-a poprit salariul. Si Parlog si-a pus la adapost afacerile ca si Panaitescu acestea fiind inregistrate pe numele sotiei si al fiului.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.