Cea mai mare firmă de construcții din România va moderniza Aeroportul Iași

1348
modernizare Aeroportul Iasi
modernizare Aeroportul Iasi

@ Licitația pentru modernizarea Aeroportului Iași a fost adjudecata de concernul austriac Strabag cea mai mare firma de constructii de pe piata romaneasca

Concernul austriac Strabag este marele câștigător al licitației pentru modernizarea Aeroportului Iasi. Anuntul a fost făcut astazi de conducerea Aeroportului Iași și Consiliul Judetean care au finalizat azi procedura de licitație. Concernul austriac Strabag este cea mai mare firma de pe piata constructiilor din Romania si una dintre cele mai mari la nivel european. Compania a fost selectata pentru a efectua lucrarile noului terminal de pasageri (T4). Contractul, în valoare de 327.949.984 lei fără TVA, presupune asigurarea de servicii de proiectare, elaborarea documentației tehnice (pentru care se alocă 4 luni) și execuția lucrărilor (12 luni).  Lucrarea realizata din fonduri europene se doreste a fi finalizata in decembrie 2023. Aeroportul Iași va fi modernizat, proiectul prevede construcția unui nou terminal T4 care va permite sa gestioneze un numar mai mare de pasageri, de pana la 3,3 milioane anual.

Iașul va avea unul dintre cele mai mari aeroporturi din țară

Iașul va avea cel mai mare aeroport din Moldova. Alexe a obtinut fonduri europene

Suprafata pe care va fi construit terminalul este de 10.416 mp si presupune inclusiv o reconfigurare a drumului de acces ṣi  a actualei parcări de autoturisme. ,,Proiectul de modernizare a aeroportului Iaṣi este una dintre cele mai mari investiţii pentru judeţul nostru.Înca de când ne-am asumat acest proiect, a existat o coordonare a eforturilor din partea tuturor actorilor implicaţi. Atât noi, la Consiliul Judeţean cât si echipa aeroportului ne-am dedicat  complet pentru ca acest proiect sa fie realizabil,iar faptul ca am obtinut finanţarea si am ajuns in etapa finalizarii procedurii de achizitie într-un timp record spune multe despre viitorul aeroportului. Va fi pilonul de dezvoltare a judeţului. Le multumesc tuturor celor care au crezut in acest proiect. Felicitari, Aeroportul Iaşi!” a declarat Costel Alexe, Preṣedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.