Șmecherul care a jefuit zeci de italieni și-a pus tonetele în mijlocul străzii la Iași. Primăria și Poliția stau cu mâinile-n sân

6347
Andrei Ilasoaia si toneta Coffe Noir de la stadion
Andrei Ilasoaia si toneta Coffe Noir de la stadion

@ De peste un an două tonete de cafea sunt amplasate pe căi de acces în cele mai circulate zone din oraș @ Sunt tonetele ‘’Coffee Noir’’, una este amplasta chiar pe strada Universității in fata UMF Iasi iar cealalta este pe strada care duce catre stadionul Emil Alexandrescu @ Andrei Ilășoaia, unul dintre proprietarii acestor tonete a fost trimis in judecata de DIICOT Iași pentru constituirea unui grup infractional si acces ilegal la un sistem informatic într-un dosar în care s-a anchetat jefuirea unor cetățeni străini prin metoda ”pishing’’

Infractorii au ‘’intrare’’ la Primăria și Politia din Iași. Simplii cetățeni sunt amendați daca-și parchează masinile pe strada iar indivizii trimiși in judecata de procurorii DIICOT pot să-și amplaseze liniștiți tonete pe cele mai circulate artere. Astfel, de peste un an doua tonete de cafea au fost amplasate pe doua dintre cele mai accesate strazi din municipiul Iași. Sunt tonetele Coffe Noir, una amplasata pe strada Univesitatii, calea de acces catre UMF Iași iar cealaltă a fost amplasata tot pe stradă, pe calea de acces către stadionul Emil Alexandrescu. Cu toții știm, cel puțin cei care suntem șoferi ca pe strazi nu poti stationa decat in anumite conditii, uneori nu poți nici parca, dar uite că unii pot amplasa niște tonete care stau acolo zi și noapte. Tonetele sunt administrate de firma Specialty Coffee Association SRL care îi are ca si asociați pe Andrei Ilășoaia din Pascani și pe ieseanca Elena Daniela Moraru. Este interesant ca Ilășoaia a intrat în firmă cam in perioada in care au si aparut aceste tonete de cafea prin Iași.

Trimis în judecată de procurorii de la Crima Organizată

Cine este Andrei Ilășoaia? Având 33 de ani impliniți în luna iulie anul acesta, Andrei Ilășoaia face parte din lotul celor 20 de tineri trimiși în judecată în decembrie 2018 de DIICOT Iași în dosarul in care s-a anchetat jefuirea unor cetățeni străini (italieni si germani) prin metoda denumită ‘’pishing’’. Le erau sparte conturile de E-bay, furate datele (parola) iar ulterior conturile bancare le erau golite. Mai multe detalii am prezentat in articolul cu titlul ‘’Puștii ieseni care au jefuit gigantul american E-Bay. Ancheta exploziva la Crima Organizata’’, din 27 ianurie 2019, articolul pe care l-am repostat mai jos.

Potrivit rechizitoriului, faptele de care este acuzat Ilășoaia s-au petrecut in perioada septembrie 2007 aprilie 2009. Acesta este acuzat ca a spart 62 de conturi ale unor utilizatori de pe platforma E- bay, a copiat peste 5.0000 de date confidentiale ale unor cetateni italieni, germani și a furat astfel aproape 10.000 euro. Andrei Ilășoaia poreclit Next a fost trimis in judecata impreuna cu fratele sau Ciprian, poreclit Loko.

Protejați de Primărie si de Poliție

Am întrebat și la Politie și la Primărie cum de este posibil ca doua tonete să fie amplasate pe străzi în municipiul Iași, în  condițiile în care traficul este din ce în ce mai aglomerat. Ni s-a dat de înțeles din ambele părți ca tonetele sunt autorizate. L-am întrebat pe primarul Mihai Chirica cum de a autorizat asa ceva. L-am intrebat si pe Mihai Șoric  seful serviciului rutier Iasi daca amplasarea celor doua tonete este legala. Soric ne-a rugat sa ne adresam Biroului Rutier al municipiului Iasi sau purtatorului de cuvant al IPJ. Apropos, seful Biroului Rutier este Adrian Ciopraga care vine tot de la Pascani si este de aceiasi varsta cu Andrei Ilășoaia. Adrian Ciopraga si Andrei Ilășoaia au copilărit în aceiași zona din Pașcani, în zona Deal. Mihai Șoric are baza legala să facă unele verificari legate de amplasarea acestor tonete dar nu a vrut. Purtatorul de cuvant al IPJ Iași ne-a transmis ca trebuie sa facem o solicitare scrisa. IPJ Iași nu ne-a răspuns încă. Am descris toate aceste demersuri pe care le-am făcut deoarece am primit informația că administratorii afacerii Coffe Noir au relatii la vârful Politiei, la vârful Primăriei.

Puștii ieseni care au jefuit gigantul american E-Bay. Ancheta exploziva la Crima Organizata

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.