Ultimul tun penal la Rediu. Primăria i-a făcut cadou primarului un teren de 360.000 euro

3639
Ciprian Grosu-primar Rediu
Ciprian Grosu-primar Rediu

@ Ciprian Grosu, primar al comunei Rediu a mutat un teren dintr-o râpă, într-o zonă rezidențială în zona Podiș Mârzești, în cartierul de vile aflat la intrarea în Breazu @ După ce Primăria Rediu a mutat acest teren,  un sfert din suprafața de 3.600 mp a ajuns prin donație la primarul Ciprian Grosu @ Mai mult decât atât, terenul de pe platou care a ajuns la Grosu este revendicat de familia Mihordea care va formula plângere penală împotriva primarului @ Asta deoarece, Grosu și-a croit și drum către terenul luat abuziv, printr-un alt teren al familiei Mihordea @ Am atașat mai jos toate documentele care demonstrează golănia făcută de Grosu @ Într-o ediție anterioară am arătat că primarul din Rediu a fost denunțat a DNA pentru luare de mită, după o afacere similară

Cel mai probabil individul este conștient că nu mai are nicio șansă să obțină încă un mandat de primar la Rediu și își face plinul înainte de a pleca. Ciprian Grosu, primarul din Rediu și-a tras recent un teren în valoare cu o valoare de piață de 100.000 euro, în comuna pe care încă o conduce, cu ajutorul unor documente pe care le-a semnat în calitate de primar  cu mânuța lui. Potrivit unor surse, întreaga suprafață transferată ilegal, adică 3.600 mp urmează să ajungă la Grosu, astfel încât primarul din Rediu și-a făcut singur un cadou de 360.000 euro. Grosu s-a folosit de familia unui apropiat de-al său din URS pentru a transfera 3.600 mp dintr-o râpă, în zona rezidențială din Breazu, pe platoul Podiș Mârzești, unde și-au făcut case mulți ieșeni cu dare de mână. Astfel, Grosu a aflat că 4 persoane din comună dețin un titlu de proprietate pentru un teren de 3.600 mp în Breazu, într-o râpă, într-o zonă în care nu avea o valoare prea mare. Cele 4 persoane au moștenit pe Vasile Scutaru. Pe lista de candidați ai USR Rediu, împreună cu Grosu care visează înca un mandat de primar, candidează și Marinela Scutaru, o nepoată a celui care a deținut terenul. După ce Primăria Rediu transferat terenul pe platoul Mârzești, unul dintre cei 4 moștenitori, Drăguța Potur și-a donat partea către  primarul Ciprian Grosu. Primarul din Rediu a obținut astfel prin donație 900 mp într-o zonă în care un metru pătrat se vinde cu cel puțin 100 euro.

Teren transferat ilegal de primar pentru primar

Drăguța Potur i-a donat terenul lui Ciprian Grosu prin contractul autentificat cu nr.252 din 22.03.2024 la Biroul Notarial Huzum Ana Maria.Terenul este înscris în Cartea Funciara nr.73615 a comunei Rediu. Amplasamentul terenului a fost schimbat față de actele inițiale de proprietate, locația fiind mutată cu aproximativ 1 km în zona Podiș Mârzești, unde după cum am mai precizat un metru pătrat se vinde cu cel puțin 100 euro. Anterior perfectării contractului de donație, adică înainte să ajungă la Grosu, terenul a fost intabulat în mod abuziv în noua locație prin încheierea nr.39512 din 28.02.2024. Parcela și vecinătățile înscrise în titlu de proprietate nu au respectate, amplasamentul terenului fiind schimbat la o locație cu o valoare de piață de cel puțin 10 ori mai mare. La baza intabulării și a schimbării amplasamentului a stat documetul “Plan de încadrare în tarla’’ certificat prin semnătură și ștampilă chiar de către primarul Grosu Constantin Ciprian în calitate de președinte al Comisiei Locale de Fond Funciar. Acest document a fost întocmit de firma de cadastru Agricons Top Serv SRL prin inginer Florin Arion Cătălin, societate care mai are lucrări contractate de Primăria Rediu, alte intabulări care sunt sub semnul întrebării pentru diverse persoane de pe raza comunei. Revenind, dacă în titlul de proprietate nr.117938/19.05.1997, emis pentru Vasile Scutaru, suprafața de 3.600 mp era amplasată în parcela 1263/2, având categoria de folosință “neproductiv” fiind practic teren degradat denivelat, amplasamentul a fost schimbat în zona podișului Mârzești în parcelele 1263/1 și 764 care nu sunt înscrise în actul de proprietate.

Au furat terenul unor localnici. Plângere penală

Mai mult decât atât în schița zonei de la punerea în posesie nu figurează titlul de proprietate 117938/19.05.1997. Pe amplasamentul pe care a fost mutată suprafața de 3.600 mp de către primarul Grosu a fost pusă în posesie o altă persoana, care avea acolo vechiul amplasament, mostenire din moși-strămoși, familia Mihordea. În plus, pentru a avea un drum de acces pietruit scurt către terenul pe care l-a luat recent Ciprian Grosu a inființat un drum de acces pietruit, în mod abuziv, pe terenul familiei Mihordea (autor Mihordea Varvara) fără a avea un drept de proprietate sau de folosintă asupra terenului. Grosu nu a cerut acordul familiei Mihorea pentru a-și face drumul. ‘’Familia Scutaru nu a avut niciodată teren în această zonă. Primarul și-a mutat terenul pe o suprafață care aparține mamei mele. De asemenea, primarul și-a făcut drum pe un teren care aparține de asemenea familiei noastre. Evident vom face plângere pentru tulburare de posesie’’, ne-a spus Mihai Mihordea.

Am solicitat un punct de vedere primarului din Rediu dar acesta a refuzat să răspundă. Într-o ediție anterioară am arătat că primarul din Rediu a fost denunțat a DNA pentru luare de mită, după o afacere similară. Adică, a primit cadou un alt teren în Rediu, de la o altă familie pentru a retroceda o altă suprafață. Vezi articolul repostat mai jos.

Primarul din Rediu denunțat la Anticorupție pentru șpagă: teren în schimbul unei retrocedări

Constantin MAZILU

 

 

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.