Nu va face o zi de puşcărie, după ce a strivit o fetiță! Femeia a scăpat de temniţă în urma unui accident teribil (EXCLUSIV)

632
Mariana Cosofret
Mariana Cosofret

@ Nu va face o zi de puşcărie, după ce a strivit o fetiță: femeia a scăpat de temniţă în urma unui accident teribil @ Astfel, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au pus punct dosarului în care Mariana Coşofreţ a fost acuzată de conducerea unui vehicul fără permis

 

Nu va face o zi de puşcărie, după ce a strivit o fetiță! Ieşeanca a scăpat de temniţă în urma unui accident teribil. Astfel, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au pus punct dosarului în care Mariana Coşofreţ a fost acuzată de conducerea unui vehicul fără permis.

„Instanţa admite apelul promovat de apelanta inculpată Mariana Coşofreţ. Înlătură din sentinţa atacată dispoziţia de obligare a inculpatei să nu părăsească teritoriul României fără acordul instanţei. Definitivă”, au precizat magistraţii ieşeni.

 

Ieșeanca Mariana Oana Coșofreț a scăpat de temniță

 

Ieșeanca Mariana Oana Coșofreț a scăpat de temniță, deși a comis un accident rutier mortal. Recent, magistrații din cadrul Judecătoriei Hârlău au făcut publică motivarea sentinței prin care au condamnat-o pe ieșeancă la 3 ani de închisoare, cu suspendare, pentru conducerea unui vehicul fără permis.

„Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunității, în cadrul Consiliului Local Hârlău sau Centrului de îngrijire și asistență Hârlău, pe o perioadă de 120 de zile”, au afirmat judecătorii.

 

De la un accident mortal, la o simplă conducere fără permis

 

Pe 21 iulie 2022, ieșeanca Mariana Coșofreț a fost trimisă în judecată doar pentru conducere fără permis. Asta, în ciuda faptului că a fost cercetată după ce a comis un accident mortal în urma căruia o fetiță de 4 anișori a fost băgată în mormânt.

„Pe 1 iunie 2022, la ora 18:37, inculpata, în timp ce conducea autoturismul marca Volkswagen, pe Drumul Sătesc 516, în localitatea Sticlăria, fără a avea permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule, a acroșat cu partea stânga-față a autovehiculului pe minora de 4 ani, care se juca împreună cu un grup de copii pe drum și care a alergat să traverseze strada, printr-un loc nepermis, prin spatele autoturismului (de tip taxi) marca Dacia, oprit pe sensul opus de mers, accident în urma căruia minora a decedat”, au afirmat procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău.

 

Ce au spus judecătorii ieșeni

 

În timpul procesului, Mariana Coșofreț a recunoscut că a condus un autoturism fără a avea permis. Aceasta a spus că, în ziua respectivă, deși nu avea carnet, a decis să urce la volan după ce fusese anunțată că un unchi de-al ei se spânzurase. Femeia a mai afirmat că fetița de 4 ani a sărit în fața mașinii și că nu a mai putut face nimic pentru a o evita. Cei care au efectuat expertiza în dosar au constatat: „Cauza producerii accidentului a constituit-o angajarea minorei în traversare printr-un loc nepermis și fără asigurare.”

„Instanța va avea în vedere faptul că inculpata nu are antecedente penale, așa cum rezultă din fișa de cazier judiciar a acesteia, atașată la dosarul cauzei, precum și atitudinea sinceră adoptată de aceasta, atât în cursul urmăririi penale, cât și în cursul judecății. Punând, așadar, în balanță ansamblul tuturor circumstanțelor de natură a caracteriza fapta și persoana inculpatei, instanța apreciază că, pentru prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni de către inculpată și formarea unei atitudini corecte a acesteia față de ordinea de drept și regulile de conviețuire socială, o pedeapsă de 3 ani de închisoare (situată spre limita maximă a pedepsei, astfel cum a fost redusă, având în vedere gravitatea extremă a consecinței indirecte a fapte inculpatei) aplicată inculpatei pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, este aptă să răspundă scopului pedepsei penale. Instanța stabilește că numai prin aplicarea acestei pedepse inculpatei, rolul coercitiv și educativ al sancțiunii va fi atins pentru aceasta, pedeapsa aplicată având, în același timp, și un puternic rol preventiv în privința acestui gen de fapte antisociale”, au concluzionat magistraţii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.