Dosarul mita la decan. Inregistrarile SRI de calitatea Radio Șanț

3405
Doina Azoicai si sediul SRI Iasi

@ Inregistrarile ambientale realizate de Serviciul Roman de Informatii in dosarul in care fostul decan de la Medicina Doina Azoicai este acuzata de luare de mita nu pot fi ascultate in sala de judecata deoarece nu se intelege nimic @ Asta in conditiile in  care aceste inregistrari au stat la baza actului de acuzare intocmit de DNA

Dialog intre surzi in sala de judecata. Intentia magistratilor si a avocatilor apararii de a asculta in sedinta publica inregistrarile ambientale realizate de Serviciul Roman de Informatii in dosarul in care Doina Azoica, fostul decan al Facultatii de Medicina de la UMF Iasi, au fost sortite esecului. Desi la audieri a participat un specialist in tehnica audio, inregistrarile ambientale nu au putut fi ascultate deoarece sunt neclare. Unul dintre traducatorii solicitati de instanta (unul pentru limba marocana si un altul pentru franceza) le-a spus judecatorilor ca nu intelege decat franturi de fraza. Faptul ca aceste inregistrari au fost realizate de Serviciul Roman de Informatii- Directia Judetena Iasi a fost consemnat intr-una din incheierile de sedinta care s-au desfasurat in acest dosar de coruptie. Prezentam in fotocopie documentul respectiv. Pentru ca nu au putut fi audiate in sedinta publica magistratii Curtii de Apel Iasi au decis astazi ca cei doi traducatori sa primeasca pe CD inregistrarile realizate de SRI. De altfel, reprezentantul DNA stia ca inregistrarile sunt neclare si a solicitat ca acestea sa fie audiate in casti. Instanta a respins cererea dar dupa tentativa esuata de audiere a decis ca cei doi traducatori sa primeasca cate un CD cu inregistrarile respective si sa scrie transcrierea pe o foaie pe care sa o prezinte instantei la termenul urmatorul.

Avocatii  contesta transcrierile

Aceste inregistrari au fost efectuate cu ajutorul unor microfoane montate de SRI sub hainele martorilor acuzarii, cetateni marocani care ar fi intervenit pe lannga Azoicai sa inscrie un student (marocan) la la Facultatea de Medicina in conditiile in care potrivit DNA nu ar fi intrunit conditiile legale necesare. Avocatii apararii au aratat ca transcrierea acestor inregistrari s-a facut de catre ofiterii de politie judiciara de la DNA Iasi si ceea ce au scris acestia in actul de acuzare nu reda ceea ce au spus in realitate partile implicate. Cu alte cuvinte, avocatii apararii au spus ca ofiterii DNA au fortat lucrurile pentru asi sustine acuzatiile. Potrivit DNA in ziua de 22 noiembrie 2014, Doina Azoicai, pe atunci decan la Facultatea de Medicina Generala Iasi a primit de la cetatentul marocan Haizoun El Houssine, ajutat de Agha Romeen o tava argintata in valoare de  800 lei si un ceainic argintat. Si cetatenii straini implicati au fost trimisi in judecata. La Tribunal, Doina Azoicai a primit o pedeapsa de 3 ani cu suspendare iar acum dosarul se judeca in apel. Dintre inculpati numai Agha Romeen a primit o pedeapsa  la inchisoare cu executare deoarece a spus ca nu vrea sa presteze munca in folosul comunitatii.

Constantin MAZILU

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.