Cel mai prost corupt din Romania. A jucat fonduri europene la pacanele si a fost condamnat

4844

@ Andrei Anti este un taran din comuna Butea care a primit fonduri europene pentru amenajarea unei ferme familiale @ In loc sa amenajeze ferma barbatul a jucat  fondurile europene la pacanele iar aseara a fost condamnat la o pedeapsa de 2 ani si 6 luni de inchisoare

Un taran amarat din Romania a primit  de la Uniunea Europeana sansa de a trai mult mai bine si cu toate acesta i-a dat cu piciorul. Mai mult, pentru ca nu a avut capul pe umeri cand a trebui de acum inainte viata sa va deveni un calvar. Anti Andrei, un barbat din de circa 40 de ani din comuna Butea, judetul Iasi a fost condamnat aseara la o pedeapsa de 2 ani si 6 luni de inchisoare cu suspendare pentru ca a jucat la pacanele fondurile europene pe care le primise in vederea amenajarii unei ferme familiale. Mai exact, Anti Andrei a fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de „schimbarea, fara respectarea prevederilor legale, a destinatiei fondurilor europene obtinute din bugetul general al UE sau din bugete administrate de aceasta ori in numele ei”, fapta prevazuta la articolul 18 din Legea 78/2000 privind sanctionarea coruptiei.

Faptele au fost savarsite in perioada februarie-mai 2014 cand acesta a primit 107.304 lei, adica circa 24.000 euro in cadrul programului „Instalarea tanarului fermier” gestionat de Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale. Banii au reprezentatun avans din fondurile totale pe care acesta urma sa le primeasca pentru a-si dezvolta mica ferma.”Suma respectiva nu a fost cheltuita conform actiunilor prevazute in planul de afaceri al intreprinderii individuale pe care o reprezenta, ci a fost folosita in interes personal de inculpatul Anti Andrei, care a restituit un imprumut in cuantum de aproximativ 8.000 euro, a cheltuit o parte a sumei de 107.304 lei la jocuri electronice si a efectuat lucrari de construire la o anexa a fermei (grajd), lucrari neprevazute in planul de afaceri”, se  arata intr-un comunicat remis de DNA Iasi la data de 11 ianuarie 2017 cand barbatul a fost trimis in judecata. Conform sentintei pronuntate ieri de magistratii Tribunalului Iasi, Anti Andrei trebuie sa restiuie prejudiciul de 107.304 lei la care se adauga penalitati de intarziere.

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.