Poliția doarme, Iașul sub talpa interlopilor. Împușcături și afaceriști bătuți în centru

1902
Mihai Svalja si Costel Gitlan
Mihai Svalja si Costel Gitlan

@ Clanurile interlope au început să facă Legea în oraș @ S-a ajuns la împușcături în plină stradă și la oameni de afaceri bătuți de interlopi in centrul orașului iar Politia habar nu a avut @ Patrulele de ordine publică au devenit inexistente în municipiul Iași @ Infracționalitatea a crescut de la an la an de la preluarea conducerii IPJ Iași se afla ‘’chestorul’’ Costel Gîtlan @ În urmă cu o săptămână, interlopul Vandame a tras cu un pistol, armă letală spre o mașină în care se aflau doi rivali de-ai săi @ În urmă cu două zile, dezvoltatorul Corneliu Ețcu a fost bătut de interlopi la ieșirea dintr-un club de noapte @ ‘’Nu-i cunoșteam pe cei care m-au bătut. Mi-au agresat copiii și eu am sărit să-i apăr’’, a spus Corneliu Ețcu

Lui Costel Gîtlan șeful IPJ Iași și adjunctului său Mihai Svalja le este rușine să-și facă  publice salariile nesimțite pe care le ridică lunar când văd că strazile și cartierele din Iași intră pe rând sub dominația interlopilor. Da, Gîtlan și Svalja nu și-au făcut publice salariile deși sunt plătiți din banii statului. În același timp, clanurile interlope au început să facă Legea în oraș. În urmă cu o săptămână, la ora 20.30, pe o stradă din Tătărași interlopul Vandame a tras cu un pistol cu gloanțe letale către o mașină în care se aflau doi membri ai clanului rival, cel condus de Viorel Oarză. Asta după un conflict izbucnit între fratele său Jean Brăileanu și clanul apropiați ai lui Oarză. Detalii despre acest incident am prezentat în articolul repostat mai jos.

Dezvoltator bătut la ieșirea din club

În urmă cu două nopți (9 spre 10 aprilie) dezvoltatorul ieșen Corneliu Ețcu a fost bătut, practic călcat în picioare de interlopi la ieșirea din Clubul Skin din centrul Iașului. Corneliu Ețcu a fost în club împreună cu fiica sa Florentina și fiul sau iar pe la ora 4.00 au ieșit să plece spre casă. Pe scările clubului aceștia au fost agresati de Claudiu Petrovici, Alin Petrișor și Mihai Apostol. Claudiu Petrovici a fost trimis în judecată în doua dosare de tulburare a liniștii și ordinii publice, unul din 2019 alături de membri ai clanului Cordunenu și unul din martie 2023 alături de Jean Brăileanu. În cel din 2019, judecătorii de la Judecătoria Iași urmează să pronunțe o sentința in cursul acestei luni (vezi aici). ‘’Nu-i cunoșteam pe cei care m-au bătut. Mi-au agresat copiii și eu am sărit să-i apăr’’, a spus Corneliu Ețcu. Fiica acestuia, Florentina Ețcu ne-a povestit în detaliu cum s-au întâmplat lucrurile. ‘’Noi coboram treptele clubului, ne îndreptam spre casă. În spatele nostru se aflau două femei și patru bărbați, agresorii. Păreau că se certau astfel încât am întors capul să vedem ce se întâmplă. Fratele meu a început să râdâ iar aceștia au crezut că râd de ei. Unul dintre ei i-a dat un pumn fratelui meu iar tatăl meu a sărit să-l apere. L-au pus la pământ pe tatăl meu și l-au lovit cu pumni și picioare preț de aproape un sfert de oră. În acest timp cele două femei m-au ținut și m-au obligat să mă uit cum este bătut tatăl meu’’, a povestit Florentina Ețcu. Acestia nu mai fuseseră in club cu o seara inainte, cum in mod gresit a redactat un ziar local. IML Iași urmează să-i elibereze lui Corneliu Etcu, in cursul zilei de astazi certificatul medico-legal.  IPJ Iași a transmis prin intermediul purtatorului de cuvânt ca a fost deschis un dosar penal pentru tulburarea liniștii si ordinii publice și pentru lovire.

Corneliu Etcu
Corneliu Etcu

Unde este Poliția?

Astfel de fapte abominabile săvârșite de interlopi care câștigă teren in războiul cu Legea se petrec deoarece Politia lipseste de pe străzile din municipiul Iași. Mașinile de patrulare, cele de prevenire lipsesc. Le vedem numai cand este raportat un incident. Lipsesc și cele ale Jandarmeriei. Conform Legii, sunt trei instituții cu atribuții în menținerea ordinii publice, Poliția Națională, Poliția Locală și Jandarmeria. Am întrebat aceste instituții câte patrule auto sunt active pentru păstrarea liniștii și ordinii publice. Ne-a răspuns numai Poliția Locală care deține 6 patrule pe schimb. IPJ Iași și Inspectoratul Județean de Jandarmi nu au răspuns.

Update! Atentat mafiot pe străzile Iașului. Interlopii au tras cu pistolul dintr-o mașină aflată în mers

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.