Un primar acuzat că și-a bătut joc de angajați a scăpat de puşcărie! Iniţial, Ioan Murărescu primise o pedeapsă pentru fals (EXCLUSIV)

314
Ioan Murarescu fost primar Ruginoasa
Ioan Murarescu fost primar Ruginoasa

@ Un primar acuzat că și-a bătut joc de angajați a scăpat de puşcărie @ Iniţial, Ioan Murărescu fusese condamnat la 2 ani şi 5 luni de închisoarem cu suspendare @ Acum, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au constatat încetarea procesului pentru fals şi uz de fals, deoarece a intervenit prescripţia răspunderii penale

Un primar acuzat că și-a bătut joc de angajați a scăpat de puşcărie! Iniţial, Ioan Murărescu fusese condamnat la 2 ani şi 5 luni de închisoare, cu suspendare, însă, ieri, judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au constatat încetarea procesului pentru fals şi uz de fals.

„Încetează procesul penal pornit împotriva inculpatului Ioan Murărescu pentru infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals, ca urmare a precripţiei răspunderii penale. Înlătură dispozitia privind anularea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 9 luni de închisoare aplicată prin sentinţa din 12 noiembrie 2019, pronunţată de Judecătoria Paşcani, definitivă prin neapelare. Lasă nesoluţionată acţiunea civilă. Înlătură obligaţia inculpatului de a plăti cheltuielile judiciare către persoanele vătămate. Definitivă”, au precizat magistraţii ieşeni.

 

Un fost primar acuzat că și-a bătut joc de angajați a scăpat de puşcărie

 

Iniţial, Ioan Murărescu, fost primar în comuna Ruginoasa, a fost condamnat la închisoare. Asta, după ce fusese trimis în judecată sub acuzaţiile amintite de către procurori.

„În mai 2015, în calitate de viceprimar al comunei Ruginoasa, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu și prin îndeplinirea defectuoasă a acestora, cu intenție, încălcând prev. art. 119 din Codul Muncii în vigoare la data comiterii faptelor, a întocmit foaia colectivă de prezență pe luna mai 2015 conținând date necorespunzătoare adevărului, menționând în mod nereal absența persoanelor vătămate în anumite zile de la programul de lucru.

Pe baza înscrisului întocmit de către inculpat și pe care l-a prezentat Serviciului Contabilitate din cadrul Primăriei Ruginoasa, persoanele vătămate au fost private în mod nelegal de drepturile salariale corespunzătoare zilelor efectiv lucrate, cauzându-le o pagubă patrimonială”, au afirmat anchetatorii.

 

Ioan Murărescu a negat comiterea faptelor

 

La audieri, Ioan Murărescu a negat că ar fi comis vreo infracţiune. „Audiat în calitate de suspect şi inculpat, acesta a susţinut că cei 5 muncitori au lipsit în zilele menţionate în foaia colectivă de prezenţă, pe care a întocmit-o pentru luna mai a anului 2015”, au spus oamenii legii.

Totuşi, martorii audiaţi atât în cursul urmăririi penale dar şi în cursul cercetării judecătoreşti au învederat că nu-şi amintesc ca acele 5 părţi civile să fi lipsit de la serviciu în luna mai a anului 2015 în zilele pentru care figurează că ar fi absentat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.