Angajat al unui mare spital, condamnat definitiv la închisoare! Amăgea sărmani pe holul instituţiei, promiţându-le tot felul de posturi!

2202
Targa, pe holul unui spital
Targa, pe holul unui spital

@ Un angajat al unui mare spital din Iaşi a fost condamnat definitiv la închisoare @ Individul a fost acuzat că amăgea sărmani pe holul instituţiei, promiţându-le tot felul de posturi în cadrul unităţii @ La finele săptîmânii trecute, Vasile Ilioae a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare, pentru trafic de influenţă

Un angajat al unui mare spital din Iaşi a fost condamnat definitiv la închisoare! Individul a fost acuzat că amăgea sărmani pe holul instituţiei, promiţându-le tot felul de posturi în cadrul unităţii.

Astfel, la finele săptîmânii trecute, Vasile Ilioae a primit o pedeapsă de 4 ani de închisoare, pentru trafic de influenţă. Sentinţa emisă de judecătorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi este definitivă.

Angajat al unui mare spital din Iaşi, acuzat de trafic de influenţă!

De pe 1 ianuarie 2005 şi până pe 1 ianuarie 2019, Vasile Ilioae a fost angajat în cadrul Institutului de Psihiatrie “Socola”, din Iaşi, pe postul de infirmier. În raporturile de serviciu, ieşeanul relaţiona frecvent cu ceilalţi angajaţi ai unităţii spitaliceşti din rândul personalului medical şi administrativ. În mod frecvent, individul se afla în zona Triajului Institutului de Psihiatrie “Socola” , unde cadrele medicale necesitau serviciile infirmierului, constând în preluarea bolnavilor, după întocmirea formelor de internare, conducerea pacienţilor în pavilioane, secţii şi saloane, supravegherea şi intervenţia în cazul pacienţilor cu manifestări agresive.

„În acest context, inculpatul, profitând de condiţiile de desfăşurare a sarcinilor de serviciu şi de colaborarea cu personalul medical, a pus în aplicare decizia de a obţine de la diverse persoane în mod facil sume de bani în monedă naţională sau în valută. În timp ce se afla în zona Serviciului “Triaj” ori în curtea Institutului de Psihiatrie “Socola”, unde aşteptau rudele sau aparţinătorii bolnavilor aduşi spre consult sau internare, inculpatul aborda familia ori însoţitorii bolnavilor şi le făcea propuneri de “rezolvare a situaţiei pacientului” în condiţii mai avantajoase (într-un timp mai scurt şi cu prioritate faţă de alte cazuri similare) prin intervenţia sa asupra cadrelor medicale.

Totodată, inculpatul s-a prevalat în raporturile cu diverse persoane de calitatea sa de angajat al Institutului de Psihiatrie, cu timpul dobândind o reputaţie în rândul colegilor ori a personalului medical privind activităţile sale extraprofesionale, fiind cunoscut că „face angajări, internări sau că scoate la pensie ori procură certificate de handicap” în condiţii frauduloase”, au spus oamenii legii.

Vasile Ilioae a avut mai multe probleme cu legea

 

Individul aborda ori era contactat personal sau telefonic de diferite persoane care îl cunoşteau din copilărie.

Profitând de cunoştintele medicale reduse ale oamenilor, de resursele materiale minime, de dorinţa de a obţine într-un termen scurt şi în mod ilicit o pensie pe caz de invaliditate, un certificat de handicap ori o angajare în cadrul Institutului “Socola”, individul pretindea ca, în schimbul unor sume de bani, îşi va folosi influenţa reală ori fictivă, după caz, şi va interveni asupra doctorilor din cadrul spitalului pentru a obţine internări urgente, reale sau false, asupra personalului cu putere de decizie în angajarea din surse externe, asupra medicilor din cadrul Comisiei de a Capacităţii de Muncă din incinta Casei Judeţene de Pensii ori asupra medicilor din cadrul Serviciului de Evaluare Complexă din incinta D.G.A.S.P.C.

„În schimbul îndeplinirii promisiunilor, inculpatul pretindea darea sumelor de bani solicitate, în avans, în integralitate precum şi a unei minime documentaţii medicale ori profesionale, urmând ca, în anumite condiţii favorabile (eliberarea de locuri pentru internare, organizarea de concursuri, procurarea altor acte medicale suplimentare) să folosească influenţa de care se bucura în rândul cadrelor medicale pentru a-şi realiza angajamentele”, au adăugat anchetatorii ieşeni. De-a lungul ultimilor ani, Ilioae a fost de mai multe ori în atenţia procurorilor, el având mai multe probleme cu legea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.