Tanar afacerist din Barlad bagat la inchisoare pentru coruptie

4316

@ Este vorba despre Dumitru Bogdan Ghilimei in varsta de 34 de ani care a fost trimis in judecata de DNA Iasi pentru frauda cu fonduri europene @ Ghilimei a inapoiat banii obtinuti nelegal adica 106.668 lei dar a fost condamnat la inchisoare cu executare deoarece este recidivist suferind o condamnare pentru infractiuni de  drept comun la Judecatoria Barlad in anul 2012

Un tanar intreprinzator din Barlad a fost condamnat definitiv in urma cu doua zile la inchisoare cu executare pentru frauda cu fonduri europene. Este vorba despre Dumitru Bogdan Ghilimei in varsta de 34 de ani care a fost condamnat la o pedeapsa de 3 ani in regim de detentie pentru frauda cu fonduri europene. Sentinta (vezi aici) poate parea surprinzatoare avand in vedere ca in urma cu exact un an Tribunalul Vaslui il condamnase la o pedeapsa de 2 ani si 8 luni cu suspendare. Judecatorii Curtii de Apel Iasi (vezi aici) au fost mai severi si l-au condamnat la inchisoare cu executare deoarece Ghilimei este recidivist suferind in anul 2012, la Judecatoria Barlad o condamnare cu suspendare pentru infractiuni de drept comun. Sentinta pronuntata in urma cu doua zile este foarte dura. Asta deoarece Ghilimei detine o ferma de animale in comuna Ivesti langa Barlad iar judecatorii i-au judecatorii i-au interzis „sa desfasoare activitati lucrative in domeniul agricol pentru care sa beneficieze de subventii şi ajutoare de stat sau din fondurile europene”.

Falsuri pentru finantarea unei ferme

Alaturi de Ghilimei a fost trimis in judecata si medicul veterinar Ioan Bejan dar si cumnata sa Consantina Ghilimei. Cei doi  au fost trimisi in judecata deoarece l-au ajutat pe tanaru Ghilimei in demersurile sale de fraudare a fondurilor europene. Ioan Bejan a primit 3 ani cu suspendare dar a primit si interdictia de a exercita meseria de medic veterinar. Constantina Ghilimei fusese condamnata  inca din 2017 la 2 ani de inchisoare cu suspendare, prin acord de recunoastere semnat cu procurori militari (vezi aici). Aceasta era angajata unei unitati militare. Totul a plecat de la faptul ca in anul 2012 tanarul Ghilimei  obtinuse o finantare europeana prin Masura 11 – „Instalarea tinerilor fermieri” implementat de de Agenția de Plați pentru Dezvoltare Rurala și Pescuit – Oficiul Județean Vaslui. Documentele false prezentate de acesta se refereau la experienta sa in domeniul agricol, numarul de animale detinute, numarul de animale cumparate etc. De exemplu acesta a falsificat un numar de 4 facturi care aratau ca acesta a cumparat niste oi cu bani europeni de la o firma. „In aceasta modalitate inculpatul Ghilimei Dumitru-Bogdan a obținut pe nedrept europene și din bugetul național, in cuantum de 106.668 lei, aferent tranșei I de plata, debit ce a fost recuperat integral la data de 13.02.2014 prin plata voluntara a beneficiarului”, se arata intr-un comunicat de presa emis de DNA.

 

.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.