Un miliardar a cumparat cel mai scump teren din Iasi. A platit pe loc: 41 milioane euro. Documente

10890

@ Dezvaluirea.ro prezinta in exclusivitate documentele celei mai mari tranzactii imobiliare incheiate in ultima perioada la Iasi @ Astfel, compania Utilave Prest SRL detinuta de omul de afaceri Constantin Dulute, a platit 41 de milioane euro pentru terenul care a apartinut fabricii Nicolina, in total 24 hectare @ Dulute a cumparat terenul de la Nicolina  Park SRL care la randul sau preluase terenul de la un off-shore inregistrat in Insulele Virgine Britanice si anume Allandale Business Limit @ De asemenea Allandale Business Limit a preluat proprietatea dupa ce a cumparat cu numai 10 milioane euro o creanta in valoare de 20,7 milioane euro pe care o banca din Bratislava si anume Postova Banka o detinea fata de Sticknet Investment SRL proprietarul ”initial” al celor 24 hectare de teren care au apartinut fostei fabrici Nicolina

Cea mai mare tranzactie imobiliara incheiata in ultimul an al Iasi se refera la preluarea terenurilor fostei fabrici Nicolina de catre miliardarul roman Constantin Dulute.  Dezvaluirea.ro prezinta in exclusivitate documentele aferente aceste tranzactii imobiliare. Astfel, SC Utilave Prest SRL care apartine omului de afaceri Constantin Dulute a platit 41 de milioane euro pentru a cumpara cele 24 hectare de teren  care au apartinut fostei fabrici Nicolina. Tranzactia a fost incheiata la notar pe 18 decembrie 2018 iar firma lui Dulute a platit catre vanzator adica SC Nicolina Park Iasi SRL nici mai mult nici mai putin decat 189.788.241 lei (circa 41 milioane euro).

Terenul a trecut prin mai multe maini

Terenul fostei fabrici Nicolina SA a fost tranzactionat de mai multe ori in ultimii doi ani si mai toti proprietarii si-au manifestat intentia de a amenaja pe cele 24 hectare un complex rezidential. Astfel, SC Nicolina Park SRL a preluat acest teren de la un off-shore inregistrat in Insulele Virgine Britanice si anume Allandale Business Limit. Astfel, Allandale Business Limit a devenit proprietatul terenului dupa ce pe 15 februarie 2015, dupa ce a cumparat cu numai 10 milioane euro o creanta in valoare de 20,7 milioane euro pe care o banca din Bratislava si anume Postova Banka o detinea fata de Sticknet Investment SRL detinatorul celor 24 hectare de teren care au apartinut fostei fabrici Nicolina. Astfel, Sticknet a incheiat pe 18.02.2009 cu Postova Banka cu sediul in Bratislava (capitala Slovaciei) contractul de credit nr.007/09/550088 iar pana in anul 2015 au fost semnate inca 4 acte aditionale. In anul 2015, inainte de vanzarea creantei, valoarea creditului dar si a ratelor restante pe care Sticknet le avea catre Postova Bank se ridicau la suma exacta de 20.740.105,47 euro. Sticknet intarziase cu plata ratelor la creditul respectiv si de aceea s-a procedat la cesionarea acestei creantei. Astfel, in momentul in care s-a facut cesiunea creantei, numai penalitatile de intarziere pentru neplata la timp a creantei se ridicau la 97.887,95 euro. Terenul era gajat pentru creditul obtinut de  la banca slovaca si de aceea a putut fi vandut prin cesionarea creantei.

Nascut la Cotnari

Cunoscut mai mult la nivel national decat in judetul Iasi, Constantin Dulute s-a nascut la Cotnari si este  unul dintre cei mai potenti oameni de afaceri din agricultura. Astfel, prin intermediul Agricost, Dulute a exploatat inclusiv Insula Mare a Brailei dupa ce a preluat aceasta suprafata de la Culita Tarata, care a decedat.  De asemenea Dulute a preluat  si Cramele Averesti (langa Husi) iar vinurile pe care le obtine aici au primit deja medalii internationale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.