Alexe a dat startul celui mai mare festival de folclor din zona Moldovei

1050
Costel Alexe si Petre Susu-managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” Iași
Costel Alexe si Petre Susu-managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Constantin Arvinte” Iași

@ Ȋn perioada 24 – 27 mai 2022, Iașul, va fi gazda Festivalului Național de Folclor „Constantin Arvinte” eveniment desfasurat sub patronajul Consiliului Judetean Iasi

Ȋn perioada 24 – 27 mai 2022, Iașul, va fi gazda Festivalului Național de Folclor „Constantin Arvinte” , la Casa de Cultură a Studenților Iaș. Ȋn cadrul festivalului vor fi propuse patru zile de cântec  popular cu ansambluri profesioniste de pe întreg cuprinsul României. Evenimentul aflat la cea de-a III-a ediție,este organizat de Consiliul Județean Iași, prin Ansamblul Folcloric “Constantin Arvinte”, scopul spectacolului este de a promova potențialul folcloric al fiecărei regiuni din  țărặ. ‘’Acest festival capătă de la an la an o importanță mai mare. Investiția în festival înseamnă, de fapt, o investiție în cartea de vizită a județului Iași. În anii ce vor urma, ne propunem să creștem bugetul pe care îl alocăm Ansamblului Profesionist ,,Constantin Arvinte” pentru că vorbim despre imaginea Iașului, despre promovarea patrimoniului nostru cultural-artistic. Prin efortul pe care îl fac,  colegii de la Ansamblul Arvinte duc mai departe munca maestrului și a tuturor celor care au contribuit la tot ceea ce avem astăzi în tezaurul folcloric al județului Iași’’, a declarat Costel Alexe, presedintele Consiliului Județean  Iaşi.

Marți ,24 mai spectacolul va debuta cu piese muzicale clasice și prelucrări de folclor ale Maestrului Petre Șușu Constantin Arvinte .Miercuri, 25 mai si joi, 26 mai  se vor prezenta la festival piese ale ansamblurilor folclorice din Sibiu, Timişoara, Constanța, Tulcea, Bucureşti şi Iaşi. De asemenea vor fi invitati solişti vocali precum Niculina Stoican şi Ionuț Fulea.Festivalul  işi va inchide porțile vineri ,27 mai ȋn comuna Voinești, locul natal al marelui folclorist, cu un un spectacol prezentat de Ansamblul „Constantin Arvinte” . Intrarea este gratuita pe baza de invitație”, a declarat Petre Șușu, managerul  Ansamblului Artistic Profesionist ,,Constatin Arvinteˮal Consiliului Județean Iaşi.

Iașul va avea primul Aeroport din țară după Otopeni. Alexe: ‘’ Practic îl vom dubla’’

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.