Iașul va avea primul Aeroport din țară după Otopeni. Alexe: ‘’ Practic îl vom dubla’’

1011
Marius Danga, Costel Alexe, Romeo Vatra, Sorin Afloarei semnare contract Aeroport
Marius Danga, Costel Alexe, Romeo Vatra, Sorin Afloarei semnare contract Aeroport

@ Astăzi la sediul Consiliului Județean Iași a fost semnat contractul de finanțare pentru proiectul de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Iași @ ‘’ Am reușit să obținem finanțarea europeană care să asigure construirea terminalului T4 și dezvoltarea Aeroportului, practic dublându-i potențialul față de ceea ce avem astăzi, raportându-ne la numărul de pasageri procesați în principal, dar și la facilitățile cargo’’, a declarat Costel Alexe, președintele CJ Iași

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Iași a fost semnat contractul de finanțare europeană pentru pentru proiectul de extindere și modernizare a Aeroportului Internațional Iași. ‘’A fost o mare provocare, dar iată că, după multă muncă și un efort constant de echipă, am reușit să obținem finanțarea europeană care să asigure construirea terminalului T4 și dezvoltarea Aeroportului, practic dublându-i potențialul față de ceea ce avem astăzi, raportându-ne la numărul de pasageri procesați în principal, dar și la facilitățile cargo. Este un proiect de interes județean și regional, care va aduce imense beneficii financiare și sociale pentru comunitatea noastră.Faptul că am obținut finanțarea europeană demonstrează că proiectul este fezabil și că, așa cum am susținut de la început, a fost cea mai bună variantă pentru a asigura dezvoltarea aeroportului’’, adeclarat Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.

Acesta a adăugat ca proiectul de extindere și modernizare a aerogării ieșene cuprinde și dezvoltarea unor noi artere rutiere care vor lega inclusiv Aeroportul Iași de viitoarea autostradă A8. ‘’ Practic vom asigura dezvoltarea facilitățiilor aeroportului pe amplansamentul actual , pe cel vestic și vom avea în vedere creșterea capacității de procesare a terminalelor de pasageri, suplimentarea suprafețelor de parcare  pentru aeronave, realizarea unui terminal Cargo  și asigurarea de noi căi de acces  rutier de data aceasta  către și dinspre aeroportul Internațional Iași care să creeze o cât mai bună legătură cu municipiul Iași’’, a adăugat Costel Alexe.

Contractul pentru finanțarea europeană a fost semnat de directorul general provizoriu al Aeroportului Iași, Romeo Vatră. Acesta a precizat că Terminalul 4 este una din cele mai importante investiții ale județului Iași, va fi cel mai mare terminal  din țară după cel de la Otopeni, va fi construit pe o suprafață de 31.000 de mp și ridicat pe  trei nivele subsol, parter si etaj. ‘’T4 va fi cel mai mare terminal din țară, după cel de la Otopeni, având o suprafață desfășurată de 31.210 mp, pe trei niveluri, pe o lungime de 200 de metri și o adâncime de 50 de metri. Iașul va avea practic un Aeroport nou, care va putea procesa de 3,5 milioane pasageri pe an.Săptămâna viitoare va fi semnat și contractul cuS.C. STRABAG SRL (firma care a câștigat licitatia pentru lucrarile de executie-n.r) pentruserviciile de proiectare, elaborarea documentației tehnice și execuția lucrărilor de modernizare’’, a spus Romeo Vatră.

Iașul va avea cel mai mare aeroport din Moldova. Alexe a obtinut fonduri europene

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.