ISC a oprit un mare proiect imobiliar din Păcurari. Alunecările de teren au afectat blocurile Oscar

1810
Oscar Rainbow
Oscar Rainbow

@ Inspectoratul de Stat în Constructii a dispus recent sistarea tuturor lucrărilor de construire la blocurile care se ridică pe strada  strada profesor Nicolae Oblu, lângă Cimitirul Evreiesc @ Asta deoarece constructorii cartierului Oscar Rainbow si al blocului care se ridica in vecinătate nu au respectat proiectul, nu au realizat toate lucrarile de consolidare a versantului @ Dezvoltatorul Oscar Eigo Grup a primit amenzi usturatoare de la Inspectoratul de Stat în Constructii @ In editiile anterioare am aratat ca blocul ridicat pe aceiasi stradă s-a deplasat in toate directiile

Alunecările de teren apărute intr-o zona rezidențiala aflata nu departe de Cimitirul Evreiesc din Iasi au starnit ingrijorare la nivelul Inspectoratului de Stat in Constructii care a decis recent sa sisteze o buna parte din lucrarile de construire la cartierul de blocuri Oscar Rainbow dezvoltat de firma. Practic, dezvoltatorul  SC Oscar Eigo Group SRL  are voie acum să realizeze numai lucrarile ” de punere în siguranță în regim de urgență a fondului construit in conformitate cu solutiile stabilite din proiect”, in cuvinte mai simple, lucrari de consolidare a versantului. Pe langa asta, SC Oscar Eigo Group SRL  s-a ales si cu o amendă de 5.000 lei si asta deoarece nu a respectat dispozitiile date de ISC in urma unui control efectuat in ianuarie a.c, ocazie cu care inspectorii au atras atentia asupra problemelor aparute din cauza instabilitatii versantului si a faptului ca dezvoltatorii nu au respectat proiectul care prevedea solutii tehnice de consolidare.

N-au facut lucrari de consolidare

Dupa cum spuneam in luna ianuarie, inspectorii ISC au constatat pentru prima data ca cei care construiesc blocuri pe strada Nicolae Oblu, si anume SC Globalstroinvest SRL si SC Oscar Eigo Group SRL  nu au pus toți piloții din beton care sa asigure stabilitatea  versantului ocazie cu care s-a dispus ca „lucrările de consolidare a versantului vor trebui aplicate în practică cu maximum de corectitudine și intr-un timp cat mai scurt”. De asemenea, SC Oscar Eigo Group SRL  a fost sanctionata si pentru ca nu a efectuat o expertiza tehnica din care sa rezulte că au fost efectuate activități de „monitorizare a cladirilor invecinate, deschiderea rosturilor și fisurilor cladirilor daca acestea există”. Atunci, in ianuarie SC Oscar Eigo Group SRL   a primit amenzi de 150.000 lei precum si dispozitiile de remediere a situatiei, enumerate mai sus.

Un bloc din acelasi proiect a luat-o la vale

Într-o editie anterioare am aratat ca blocul construit pe aceiasi strada de SC Globalstroinvest SRL s-a miscat in toate partile, a luat-o la vale. De fapt și acest bloc face parte din „proiectul Oscar”. Astfel, stfel, potrivit autorizației nr. 274 din 12.03.2018, SC Oscar Eigo Group SRL a primit aprobare pentru a construi pe o suprafață de 15.848 mp un număr de 8 blocuri cu un regim de înălțime de : D+P+3E+M, un număr total de 256 cu 1,2 și 3 camere. Ulterior, blocul B8 a fos cedat cu tot cu teren si proiect catre SC Globalstroinvest SRL. Acest bloc are cele mai mari probleme din cauza aluncarilor de teren dupa cum se poate vedea mai jos.

Un bloc din Iași dansează în toate direcțiile! Un cartier cu sute de apartamente o ia la vale

Constantin MAZILU

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.