Finul baronului Arsene blochează două județe. Bătaie de joc la reabilitarea DN 28

1799

@ Firma lui Gheorghe Vlasie zis Ginel a realizat numai 38 la suta din lucrarile de reabilitare la DN 28 Târgu Frumos – Botoșani și conform contractului mai are termen 10 luni până la finalizare @  Pe porțiunea Târgu Frumos- Hârlău drumul este decapat, nu găsești niciun utilaj @ Zilele trecute lucrau trei muncitori la reabilitarea podului aflat la intrarea în comuna Balș

Locuitorii comunelor din sudul județului Iași și din orașele Târgu Frumos, Hârlău, Flămânzi, Botoșani etc. au ajuns la disperare. DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani) este decapat fiind în reabilitare de peste un an și se circulă cu viteza melcului. În condiții de secetă praful acoperă cerul localitatilor pe care le traverseaza. Zilele trecute pe porțiunea dintre Târgu Frumos si Hârlău nu vedeai niciun utilaj. Asta în condițiile în care contractul a fost semnat in luna mai a anului 2020, ordinul de incepere a lucrarilor s-a dat in luna iulie a aceluiași an iar termenul de finalizare este de 24 de luni. Potrivit estimărilor reprezentanților Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași lucrarile au fost realizate in procent de numai 38 la sută. Și, in conditiile in care zilele trecute pe intreaga portiune cuprinsa intre Târgu Frumos și Hârlău puteai vedea doar trei muncitori și un al patrulea care supraveghea, la podul aflat la intrarea în comuna Balș, Ovidiu Laicu, directorul DRDP Iași spune ca lucrarile sunt in grafic si vor fi realizate la termen. ‘’Până acum au fost realizate lucrarile grele, poduri, podețe, terasamente de lărgire. Au achizitionat bitumul, au de turnat 4 straturi de asfalt. O sa vedeti ca anul acesta vor realiza 90 la suta din lucrări’’, a spus Ovidiu Laicu.

Firma lui ‘’Ginel’’ judecat pentru fraudă cu fonduri europene

Lucrările sunt realizate de SC Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL (fosta Aqua ParkSRL), firmă patronată de Gheorghe Vlasie (zis Ginel) finul lui Ionel Arsene, baronul PSD Neamț. Valoarea prevăzută în contract este de 267.309.612,02 lei fără TVA. Lungimea drumului care trebuie reabilitat este de 71 de kilometri iar conform contractului compania mai are de reabilitat 8 poduri, trebuie să construiască un pod nou și să reabiliteze 104 podete. De asemenea, firma trebuie să toarne un nou strat de asfalt. SC Aqua Park SRL este abonata la contracte pe bani publici in judetul Neamt. Gheorghe Vlasie a fost trimis recent in judecata pentru frauda cu fonduri europene.

Cumătrul baronului PSD, Ionel Arsene implicat în dosarul jafului de la Spitalul din Neamț

Constantin MAZILU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.