Studentul care aduna șpăgi pentru profesorii din UMF a scăpat a doua oară de pușcărie

1926
Vladimir Stefan Paun
Vladimir Stefan Paun

@ În cazul lui  Ștefan Vladimir Păun, fost student la UMF Iași, condamnat definitiv in octombrie 2018 la o pedeapsă de 2 ani si 10 luni de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influență, judecatorii de la Tribunal au decis la sfârșitul anului trecut să fie încarcerat deoarece nu a respectat condițiile suspendarii pedepsei @ Zilele trecute judecătorii Curții de Apel au anulat decizia luată anul trecut de Tribunal

Vladimir Ștefan Păun, studentul de la UMF Iași care a fost condamnat deoarece aduna șpăgile pentru profesori a scăpat pentru a doua oară de pușcărie. Astfel, acesta a fost condamnat alaturi de alti colegi in lotul ‘’spagă pentru nota 5.00’’. In octombrie 2018 condamnat definitiv in octombrie 2018 la o pedeapsă de 2 ani si 10 luni de inchisoare cu suspendare pentru trafic de influență. În urma cu un an Serviciul de Probaţiune Iaşi a solicitat Tribunalului Iași încarcerarea lui Păun deoarece nu a respectat conditiile suspendarii pedepsei. Pe data de 15 noiembrie 2021 Tribunalul Iasi a admis cererea si a decis ca Păun să fie încarcerat. Paun a făcut contestatie si zilele trecute Curtea de Apel a anulat decizie Tribunalului. Astfel, Paun va ramane in libertate (vezi aici).

Dădeau șpagă pentru un 5

Dosarul a fost instrumentat in anul 2017 de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iași care au aflat că in grup de studenti care aveau trecere pe lângă unii profesori colectau bani de la colegiilor pentru a-i ajuta sa treaca unele examene, in special la Anatomie. Capiii retelei erau Vladimir Stefan Paun si Abdi Musfafa. Persoanele trimise in judecata in acest dosar sun cei doi „capi” Stefan Vladimir Paun, Mustafa Abdi (arestati preventiv dupa declansarea anchetei), Andrei Chebac, Rares Stefan Ene, Petronela Ene, Elena Gabriela Catanoiu si Carla Maria Preda. Toți au fost condamnați in final.

Lista spagilor la examenele UMF. Interceptari si stenograme

Constantin MAZILU

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.