ApaVital a lăsat rahatul în curtea unei artiste. Despăgubire record aprobată de instanță

706
vidanja Apa Vital stradela Culianu
vidanja Apa Vital stradela Culianu

@ Curtea de Apel Iași a decis in mod definitiv ca ApaVital trebuie sa o despagubească cu 60.000 lei pe artista Silvia Anton doarece in 2018 dejecțiile din canalizarea orașului i-au inundat curtea de patru ori

Decizie definitiva pronuntata recent de Curtea de Apel Iași in dosarul in care pictorita Silvia Anton a dat in judecata ApaVital deoarece in anul 2018, curtea casei sale a fost inundată de 4 ori cu dejectii din canalizarea orasului. De fiecare dată când ploua canalizarea refula si intra in curtile caselor de pe aleea Ioan Petru Culianu (la limita dintre municipiul Iași si Valea Lupului). ‘’Reclamanta a aratat ca la fiecare ploaie de mai mare intensitate, curtile caselor multor locuitori din zonă sunt inundate de reziduurile menajere refulate în canalizare. Afirmă că la data de 16 martie 2018 a avut loc un nou astfel de incident, mult mai grav decât cele anterioare, în urmă căruia toată apa din canalizare conținând materiile reziduale și fecaloid-menajere s-au scurs inclusiv pe proprietatea sa (în toată curtea și în subsolul casei). Susține că toată grădina sa a rămas acoperită de materii fecale, hârtie igienică parțial descompusă și alte reziduuri specifice. Mai arată că a ajuns să se îndepărteze de persoanele dragi ei (familie, prieteni) din cauza rușinii pe care o resimte având în vedere că subsolul casei este impregnat cu mirosuri de canalizare, iar grădina ar putea ascunde resturi fecaloid-menajere care ar fi fost omise de la curățare”, au retinut judecatorei.

Reprezentantii  Apa Vital au recunoscut ca au o problema cu canalizarea in zona promitand in mai multe randuri ca vor remedia situatia lucru care nu s-a intamplat insa nici pana astazi. Insa, Asociatia Regionala a Serviciilor de Apa si Canal entitatea care coordoneaza Apa Vital a somat in mai multe randuri compania de apa sa inlocuiasca reteaua de canalizare din zona Culianu deoarece este subdimensionata. In apararea sa Apa Vital a aratat ca a intervenit de fiecare data cu vidanjele sa curete  de dejectii curtile oamenilor dar asta nu a fost suficient pentru judecatori care au considerat ca societatea trebuie sa  plateasca despagubiri. Curtea de Apel a decis in mod definitiv ca ApaVital sa o despagubeasca pe Silvia Anton cu 60.000 lei si de asemenea trebuie sa-i plateasca si cheltuieli de judecata (vezi aici). Silvia Anton este pictorita membru al Uniunii  Artistilor Plastici.

Apa ajunge cât benzina. Directorii ApaVital majorează tarifele să-și mențină salariile nesimțite

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.