Latifundiarul Ciuhodaru executat pentru că nu a asfaltat strada procurorului Horodniceanu

5621
Bogdan Cihodaru, strada de pamant zona Aleea Sadoveanu, Daniel Horodniceanu
Bogdan Cihodaru, strada de pamant zona Aleea Sadoveanu, Daniel Horodniceanu

@ Mogulul imobiliar Bogdan Cihodaru a fost obligat se instanță, să plătească unui vecin al procurorului Daniel Horodniceanu, despăgubiri uriașe pentru că nu a asfaltat strada pe care aceștia și-au construit case @ Cihodaru a vândut loturile de teren de pe Aleea Sadoveanu, în municipiul Iași în perioada 2006-2007 și s-a obligat să asfalteze căile de acces până la sfârșitul anului 2009 dar nu și-a îndeplinit această obligație @ Din acest motiv, unul dintre clienți l-a dat în judecată pe Ciuhodaru, a câștgat iar acum îl execută silit pentru suma de de 693.000 lei, valoarea lucrărilor de asfaltare @ Horodniceanu și sora lui Daniela, au cumpărat terenuri pentru case tot de la Bogdan Cihodaru, pe aceiași stradă, în aceiași zi

Bogdan Cihodaru, prietenul procurorului Daniel Horodniceanu este executat silit în această perioadă de un ieșean care s-a plâns Justiției deoarece latifundiarul nu a asfaltat tocmai strada pe care locuiește și acest magistrat, acum membru al CSM, devenit mai cunoscut în ultima perioadă după ce a făcut abuz de funcție în fața unor polițiști care l-au oprit în trafic. Astfel, ieșeanul Paul Costinescu are de recuperat de la Bogdan Cihodaru nici mai mult nici mai puțin decât 693.000 lei iar executorul Bogdan Tufeanu a declanșat deja procedura de executare silită împotriva latifundiarului. Totul a început în perioada 2006-2007 când Bogdan Cihodaru a vândut loturi de case pe aleea Sadoveanu. Loturile se învecinează cu cartierul Copou Garden Residence pe care-l ridică acum Daniel Niculiță. După 12 ani, clienții lui Ciuhodaru aveau să ceară în Justiție anularea autorizației de construire pentru blocurile ridicate de Niculiță, deoarece lor li s-a vândut un teren cu un PUZ, de cartier de case. Au pierdut procesul, sentința fiind pronunțată în condiții controversate de judecătorul Constantin Cășuneanu (vezi aici mai multe detalii). Revenind, când a vândut loturile de teren Cihodaru a promis că va asfalta și căile de acces pentru noul cartier de case. Cihodaru trebuie să asfalteze drumurile până în anul 2009 dar nu s-a achitat de această obligație.

Instanța l-a obligat să astfalteze

În anul 2013, unul dintre clienții care au cumpărat loturi de casă, Paul Costinel l-a dat în judecată pe Bogdan Cihodaru pentru ca instanța să-l oblige pe acesta să asfalteze căile de acces și să achite 0,1% pe zi din prețul achitat, respectiv 51.050 Euro. ‘’În fapt, pârâții nu și-au îndeplinit obligația contractuală asumată, nici până în prezent. Stratul de pietriș a fost superficial turnat, însă fără a se mai executa stratul de uzură din beton sau asfalt, cu toate că e solicitat acest lucru de nenumărate ori, împreună cu ceilați proprietari din zonă, așa cum s-a prevăzut în clauza contractuală asumată, având în vedere problemele întâmpinate în folosirea căilor de acces’’, se arată în cererea formulată de Paul Costinel. Acesta a arătat în cererea sa că, la data de 27.05.2006 a cumpărat de la Bogdan Cihodaru suprafața de 1086 mp teren, în municipiul Iași pe aleea Mihail Sadoveanu, sector cadastral nr.26. Prin contractul semnat, Cihodaru se obliga ca până la data de 11.04.2007 ‘’să asigure construirea stratului suport format din pietriș pentru căile de acces până la locuința ce urma să o construiască și statul de uzură executat din beton sau asfalt până la sfârșitul anului 2009’’. Același contract prevedea că Cihodaru urma să plătească penalități de întârziere de 0,1% pe zi, în cazul în care nu se achita de obligația de asfalare, termenul urmând să curgă de la sfârșitul anului până în prezent. Paul Costinel a câștigat procesul. Printr-o sentință definitivă proununțată de Curtea de Apel Iași la data de 15.03.2016, judecătorii l-au obligat pe Bogdan Cihoaru să asfalteze drumul din cartierul de case. Instanța a respins cererea de plată a penalităților de întârziere. Cihodaru este executat silit acum, pentru suma de 693.000 lei. Asta deorece, Cihodaru nu a respectat sentința judecătorească iar Paul Costinel a pus-o în executare. În cadrul procedurii de încuviințare a executării silite, Paul Costinel a depus un deviz de lucrări obținut de la constructori care au atestat că sfaltarea căilor de acces ar costa circa 138.000 euro iar instanțele au aprobat această sumă. Pentru că nu a vrut să asfalteze, Cihodaru va fi obligat să suporte contravaloarea lucrărilor. Zilele trecute, judecătorii au aprobat suspendarea procedurii de executare. În timpul procesului, Cihodaru a spus că nu a asfaltat deoarece clienții săi nu i-au cerut acest lucru, argument care bine înțeles nu i-a convins pe magistrați.

Horodniceanu și sora, teren în aceiași zi de la Cihodaru

Daniel Horodniceanu era venit la DIICOT deja de un an de zile când a cumpărat teren de la Bogdan Cihodaru, pe aleea Sadoveanu. Horodniceanu și sora lui Daniela, de asemenea procuror (acum la pensie) au cumpărat terenuri în aceiași zi, pe 22 august 2006. Parcelele cumpărate aveau cam aceiași suprafață. Numai că, în contract pentru Daniel Horodniceanu s-a  stabilit un preț de 93.500 euro pentru 708 mp iar pentru sora acestuira s-a stabilit un preț de 80.000 euro pentru o suprafață de 707 mp. S-a mai precizat că Horodniceanu a plătit în ziua semnării contractelor un avans de 23.500 euro iar sora lui a achitat 20.000 euro. Diferențele urmau să fie achitate cu ajutorul unor credite pe care cei doi urmau să le obțină de la Banc Post. Interesant este că Cihodaru nu și-a luat nicio garanție pentru restul de bani. Acesta semnează că nu a primit integral valoarea terenurilor și adaugă că renunță la privilegiul de rest de preț. Să mai precizăm că nici Horodniceanu, nici sora lui nu numărat printre cei care au contestat autorizația lui Daniel Niculiță. Acesta din urmă a cumpărat terenul pe care-și ridică blocurile, tot de la Cihodaru.

Cihodaru, trimis în judecată de DNA și condamnat

Bogdan Cihodaru a fost trimis în judecată de DNA în anul 2013. Asta deoarece, Cihodaru a obținut cu acte false, un teren în aceiași zonă din Copou, pe aleea Mihail Sadoveanu. „Inculpatul Cihodaru Nicolai-Bogdan, a dispus printr-un document, intabularea ilegala, pe numele acestuia din urma si al sotiei sale Cihodaru Gabriela, in cartea funciara a localitatii Iasi, a dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 420.805 mp (extravilan).  Terenul se afla în domeniul public al statului în administrarea Stațiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Iași. În aceasta modalitate, statul roman fost prejudiciat cu suma de 39.270.028 lei (9.209.021 euro)”, au arătat procurorii DNA.

Pe 31 octombrie 2018, Cihodaru a fost condamnat definitiv la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare.

Mogulul imobiliarelor condamnat definitiv. Cihodaru a tras dupa el o avocata si o notarita

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.