Anunț de interes public – Primăria Lungani ! Transport și masă gratuită pentru doamnele care doresc screening mamar gratuit

46

În data de 23 august femeile din comuna Lungani, județul Iași pot face screening gratuit pentru a preveni cancerul mamar. Pentru a facilita accesul femeilor din comuna Lungani la screening, IRO pune la dispoziție, GRATUIT, un mijloc de transport pentru grupuri de câte 25 de doamne eligibile care vor să facă mamografie digitala, cu dubla citire. Doamnele vor primi și o masă caldă la Centrul de Screening, iar după finalizarea testării vor fi transportate acasă. Astfel, femeile din comuna Lungani  pot face screening gratuit pentru a preveni cancerul mamar, în data de 23 august. La ora 08:00 vor începe testările, iar ora de îmbarcare a femeilor din comuna Lungani în autocarul trimis de IRO va fi la ora 07.00. Pentru testare au nevoie doar de BULETIN!. Programul „ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! Prevenție, depistare, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân” , se adresează tuturor femeilor asigurate sau neasigurate, cu vârsta între 50 și 69 de ani fără o zi. Femeile care corespund criteriilor din proiect pot face mamografii digitale gratuite, cu dublă citire. Vor prezenta doar buletin în original și copie ( FĂRĂ card de sănătate sau bilet de trimitere de la medicul de familie).

Criterii pentru a beneficia de testare în cadrul programului ONCOFEM:
  • au  vârsta cuprinsă între 50 și 69 de ani;
  • nu au diagnostic confirmat de cancer mamar;
  • sunt asimptomatice;
  • nu au antecedente sugestive pentru patologia de cancer mamar;
  • nu sunt însărcinate sau nu alăptează;
  • NU au făcut mamografie în ultimele 12 luni

FOARTE IMPORTANT! Femeile care vor veni la Iași vor beneficia gratuit si de screening de cancer de col uterin (testare HPV  pentru doamnele intre 50 si 64 de ani). Li se vor prelua secreții de la nivelul colului si trebuie sa se pregătească așa cum fac în mod obișnuit pentru un consult ginecologic.
Cine nu se înscrie în criteriul de vârsta pentru testare doar cu buletinul la col uterin, poate veni cu bilet de trimitere de la medicul de familie pentru ginecologie și beneficiază de consult si ecografie transvaginală ( cu condiția de a anunța în prealabil pentru a nu bloca ore la programare)

Pentru mai multe detalii, puteți primi informații la numărul de telefon:0731818566. Persoana de contact: Mirela Alixandru Cimpoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.