Mogulul imobiliarelor condamnat definitiv. Cihodaru a tras dupa el o avocata si o notarita

5180

@ Conform rechizitoriului DNA, prejudiciul adus statului de afacerile ilegale facute de Cihodaru este de 12 milioane euro @  Bogdan Cihodaru, unul dintre cei mai bogati afaceristi din zona Moldovei a fost condamnat definitiv astazi de Inalta Curte de Casatie si Justitie @ Alaturi de Cihodaru a mai fost condamnata avocata Otilia Barnaz si  notarita  Necula Ioana

Condamnare de 3 ani cu suspendare pentru magnatul iesean Bogdan Cihodaru intr-un dosar in care se vorbea ca prejudiciul adus statului roman este de cel putin 12 milioane de euro. Practic judecatorii Inaltei Curti au mentinut in aceasta seara sentinta pronuntata pe data de  24.03.2017 de Curtea de Apel Suceava, respingand astfel atat apelul formulat de Directia Nationala Anticoruptie cat si de inculpati, Bogdan Cihodaru si complicii sai. Dupa cum spuneam toti inculpatii din dosar, adica Cihodaru si complicii sai in conditiile in care intitial se estimase ca prejudiciul adus statului era imens. Astfel, printre complicii lui Cihodaru se numara avocata Otilia Oana Barnaz care s-a ales cu 1 an  si 3 luni de inchisoare cu suspendare, notarita Necula Ioana – 2 ani cu suspendare,  Ciprian Maftei, functionar la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Iasi – 8 luni cu suspendare si Dumitru Contoloru (un mostenitor al terenurilor ce au facut obiectul investigatiei) –  1 an si 8 luni de inchisoare. Printre infractiunile pentru care au fost trimisi in judecata cei condamnati se numara  spalarea de bani, abuz in serviciu, neglijenta in serviciu, instigare la abuz in serviciu, instigare la fals intelectual, fals intelectual etc. De asemenea cei condamnati au fost obligati sa  plateasca daune materiale de de 191.213,90 lei catre Academia de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti” si de 119.926 lei catre ANAF.

Teren inregistrat cu acte false

Cihodaru si complicii sai au fost trimisi in judecata de DNA intr-un dosar in care au fost acuzati ca au intabulat cu acte false un teren in Copou, in cea mai ravnita zona imobiliara a Iasului.  „Inculpatul Cihodaru Nicolai-Bogdan, a dispus printr-un document, intabularea ilegala, pe numele acestuia din urma si al sotiei sale Cihodaru Gabriela, in cartea funciara a localitatii Iasi, a dreptului de proprietate asupra unei suprafeţe de 420.805 mp (extravilan).  Terenul se afla în domeniul public ai in administrarea Statiunii de Cercetare – Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Iasi. In aceasta modalitate, statul roman fost prejudiciat cu suma de 39.270.028 lei (9.209.021 euro)”, au aratat procurorii DNA. S-a mai aratat ca Cihodaru intabulase terenul fara sa dovedeasca cu acte in regula ca l-a dobandit in conditii legale. „Ulterior, inculpata Necula Ioana, in calitate de notar public, a sprijinit demersurile inculpatilor Cihodaru Nicolai-Bogdan si Cihodaru Gabriela, de a ascunde modalitatea ilicita de dobandire a terenului menționat. Astfel, la transferul din patrimoniul celor doi sotii  in cel al lui Pomarleanu Vasile-Dumitru (intermediar -n.r)notarul Necula Ioana a acceptat, in calitatea pe care o detinea, intocmirea unui contract de donatie autentificat, fara a solicita celor doi soti sa prezinte titlurile de proprietate, acte pe care acestia nu le detineau”, au mai aratat procurorii. In aceste demersuri ilegale Cihodaru a mai fost ajutat de avocata Otilia Barnaz si Ciprian Maftei, functionarul de la Cadastru.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.