Delapidare la Primaria Iasi. Patru casieri concediati, seful mort in timpul controlului

2952

@ In total, un numar de 5 functionari au fost gasiti responsabili de prejudicierea bugetului local dar intre timp seful lor a murit @ Cei 5 angajati ai municipalitatii iesene se ocupau de incasarile de la parcari sau la Plaja Nicolina – Purcica

Gaura in bugetul local produsa de 5 angajati ai municipalitatii iesene care au transformat proprietatea publica intr-o mosie privata menita sa le rotunjeasca veniturile personale. Cei 5 angajati, au lucrat la Directia de Administrare a Patrimoniului Public din cadrul municipalitatiii si erau casieri fie la parcari fie la strandul municipal sau la Plaja Nicolina – Purcica. Probleme au fost constatate insa la strandul municipal unde s-a constatat ca mai mult de un sfert dintre ”clienti” nu primeau bilet de intrare desi erau lasati sa intre. Exista informatii ca dupa ce li se permitea sa treaca de turnicheti (barierele rotative) achitau taxa de intrare catre casieri care bagau bani in buzunar dar aceste aspecte urmeaza a fi stabilite in cadrul unei anchete penale care se va declansa ca urmare a unei plangeri formulate chiar de sefii municipalitatii. Pentru ca sefii municipalitatii primisera informatii asupra faptului ca respectivii casieri abuzeaza de functie au fost montate unele camere de luat vederi la intrarea in strand. Asa s-a constatat ca in luna iulie anul acesta, dintr-un numar total de 4.200 de persoane care au intrat la strand numai 2.800 au platit bilet iar restul au fost lasati sa intre in baza unei intelegeri cu functionarii municipalitatii. Totul se petrecea cu stiinta sefului strandului, Ionica Baciu care de altfel a si murit in urma cu doua saptamani chiar inainte ca serviciile de audit din primarie sa finalizeze controlul de gestiune de la strand. Nu se stie inca valoarea exacta a prejudiciului adus municipalitatii in conditiile in  care pretul biletului variaza de la 10 lei pentru un adult, 7 lei pentru un copil si 3 lei pentru un pensionar. „Intr-adevar sunt niste probleme dar nu va pot da detalii. Totul a ajuns la Comisia de disciplina, mai mult nu va pot spune”, a spus Radu Grigoras, directorul Directiei de Patrimoniu.

Potrivit unor surse Comisia de Disciplina din cadrul municipalitatii a decis desfacerea contractului de munca pentru cei 4 functionari.

Constantin MAZILU

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.