Gaura de 1 milion de euro la un hotel de lux din Iasi. Managerii s-au predat in fata judecatorilor

4215

@ Administratorii Hotelului Diplomat din Bucium si-au cerut zilele trecute insolventa plangandu-se ca nu mai au bani sa-si plateasca datoriile @ Datoriile hotelului au ajuns la 4.076.196 @ Tribunalul Sindic a aprobat intrarea in insolventa

Colaps financiar la Hotelul Diplomat din Bucium Iasi, unitate hoteliera de lux cotata cu 4 stele. Managerii firmei care administreaza hotelul si anume Diplomat House SRL au cerut sa se aprobe intrarea in insolventa a firmei deoarece datoriile acesteia au ajuns la cote uriase si nu au bani sa le achite. De altfel, managerii Diplomat House SRL au depus la dosar si o serie de acte doveditoare si astfel magistratii Tribunalului Sindic au putut sa constate ca datoriile firmei ajung la aproape 1 milion de euro. „In motivarea cererii, debitoarea a aratat ca se afla in situatia de a nu-si mai putea achita datoriile comerciale ajunse la scandenta fata de diversi creditori, datorita situatiei economice dificile si a dificultatilor intampinate in realizarea obiectului de activitate ca datoriile sale depasesc 45.000 euro iar scadenta acestora este depasita cu mai mult de 60 de zile. Asa cum rezulta din actele contabile depuse la dosar coroborate cu lista creditorilor depusa de catre debitoare aceasta are datorii scandente in cuantum total de 4.076.196 lei si nu dispune de lichiditati suficiente pentru achitarea datoriilor scadente”, se arata in sentinta prin care s-a aprobat intrarea in insolventa a firmei.
Desi proprietarii hotelului au cerut in cererea de intrare in insolventa sa-si pastreze dreptul de administrare a afacerii judecatorii Tribunalului Sindic au respins cererea. Administrator judiciar a fost desemnata firma Eurobusiness LRJ SPRL.

Cine sunt creditorii

Reamintim ca imobilul care adaposteste acum Hotelul Diplomat a fost ridicat de Ioan Haraga, fostul sef al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor in anul 2008. In anul 2014, Haraga incheie o promisiune de vanzare pentru imobil cu Constantin Stoian si Cornelia Stoian dar in anul 2016, hotelul ajunge in proprietatea firmei Diplomat House SRL reprezentata de un anume Sergiu Laurentiu Dragut. Dupa aceea, imobilul este ipotecat in mai multe randuri in favoarea Garanti Bank SA si asa am ajuns la unul din cei ma importanti creditori ai firmei. Potrivit unor surse Garanti Bank are de recuperat cel putin 250.000 de lei de la aceasta firma iar hotelul a fost gajat pentru creditul acordat. De asemenea un alt creditor este CEC Bank sucursala Iasi care a crediat firma cu 106.000 lei instituind de asemenea o ipoteca asupra imobilului. Un alt creditor este Patria Bank care a acordat firmei un credit de 465.635 lei. Un alt creditor este firma Life Ind care are de recuperat in baza unei sentinte judecatoresti suma de 131.765 lei. Vom reveni.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.