Cosa Nostra la Primarie. Nasul si finul si-au dat mana impotriva DNA

4222

@ Recent, secretarul Primariei comunei Siretel, Liviu Gheorghita Vasilica a fost trimis in judecata de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi pentru abuz in serviciu @ Asta deoarece, acesta a refuzat sa intocmeasca referatul de demitere a  primarului comunei Gheorghe Ancuta care trebuie sa paraseasca functia dupa ce a fost condamnat  intr-un dosar al DNA @ Ancuta este nasul de cununie a lui Vasilica @ Prezentam in exclusivitate rechizitoriul prin care Vasilica a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu

Nasul si finul s-au instapanit peste o primarie si cred ca nimeni nu poate sa-i urneaca. Zilele trecute, secretarul comunei Siretel din judetul Iasi, Liviu Gheorghita Vasilica a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi. Asta deoarece acesta a refuzat sa semneze referatul de demitere din functia a primarului Gheorghe Ancuta cel care a fost condamnat definitiv intr-un dosar de coruptie iar conform sentintei nu mai poate fi edil al comunei.

Culmea, conform Legii  Liviu Gheorghita Vasilica ar trebui suspendat din functie chiar de primar care este nasul de cununie al secretarului din octombrie 2016. Prin  urmare, nasul si finul se mentin in functie reciproc. Secretarul nu a semnat documentele de demitere a primarului iar acum primarul nu semneaza documentele prin care secretarul isi pierde functia. Cu precizarea insa ca, la randul sau primarul se poate alege cu un nou dosar de abuz in serviciu, daca nu-l suspenda pe Vasilica, si este greu de crezut ca acum va primi o noua pedeapsa cu suspendare avand in vedere  ca are deja o condamnare penala.

De ce trebuia demis Ancuta

Reamintim pe scurt ca Ancuta a fost condamnat intr-un dosar de coruptie instrumentat de DNA Iasi. Acesta a fost acuzat ca a luat spaga un microbuz de la firma Aprodex SRL din Pascani a facilita acestei societati comerciale incheierea unui contract de realizarea a unor poduri si podete pe un drum comunal. Valoarea microbuzului primit spaga era de circa 150.000 lei. La data de 23.19.2017, Ancuta a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu suspendare si interzicerea unor drepturi printre care acela de a ocupa in continuare functia de primar.

Finul-secretar mituit cu salariul mai mare

Numai ca, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi au constatat ca pentru Vasilica nu a fost suficient faptul ca a fost cununat de Ancuta pentru a-l ajuta pe acesta sa-si pastreze functia de primar. Chiar in perioada in care prefectura il soma pe Vasilica sa intocmeasca si sa semneze referatul de demitere a primarului acesta s-a trezit cu o majorare considerabila de salariu iar aceasta marire a fost dispusa chiar de Ancuta. Viceprimarul comunei Siretel, Gelu Spaiuc a sesizat faptul ca Ancuta i-a stabilit lui Vasilica un salariu mai mare decat al viceprimarului, ceea ce era ilegal.

L-a mintit si pe prefect

In cazul lui Vasilica, rechizitoriul de trimitere in judecata a fost intocmit pe data 31 ianuarie, in dosarul penal 241/P/2018. Pe data de 12 martie a.c la Judecatoria Pascani a avut loc primul termen de judecata in dosarul in care Vasilica a fost trimis in judecata. In rechizitoriu se arata ca prefectul judetului Iasi, Marian Serbescu i-a solicitat in mai multe randuri lui Vasilica sa intocmeasa referatul de demitere a primarului dar acesta a invocat mai multe motive pentru a nu-si indeplini atributiile si mai mult decat atat a mintit. La un moment dat a zis ca se afla in concediu desi procurorii au stabilit ca in perioada respectiva se afla la serviciu. Alta data a spus ca nu mai indeplineste functia de secretar aspect care a fost demontat ulterior dupa audierea unor functionari din primarie.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.