Casa Casatoriilor a fost vanduta. Afacere de zeci de miliarde in poarta primariei

2846

@ Afacerea a fost parafata la sfarsitul anului trecut @ Transmixt, firma familiei Foia a vandut cladire din spatele primariei incasand peste 1 milion de euro @ Cumparatori supriza: oameni de afaceri relative necunoscuti cu firme prospere in domeniul constructiilor

Daca ne referim la zona ultracentrala aceasta este cea mai mare afacere imobiliara care s-a facut in ultimul an. La sfarsitul anului trecut, cladirea in care a functionat ani la rand Stare Civila (Casa Casatoriilor) cea aflata chiar in spatele Palatului Roznovanu, langa Teatrul National Vasile Alecsandri a fost vanduta de firma Transmixt la un pret de 1.175.000 euro imobilul fiind achizitionat de firma Mercur Impex SRL o companie apartinand unor intreprinzatori cu afaceri de success in domeniul constructiilor si anume Cezar Florentin si Maria Murariu, Mirela si Marius Cojocariu.

Numele acestora este legat si de firma de constructii SC Grup Contructii Est SRL. Potrivit documentelor suprafata de teren vanduta este 1.204 mp pe care sunt amplasate doua cladiri (fosta Casa a Casatoriilor construita in anul 1900 in suprafata de 354 metri patrati si un alt imobil nefinalizat in suprafata de circa 400 metri patrati. Pana in anul 2000 cladirea s-a aflat in patrimoniul Primariei Iasi, dar a fost revendicata si cistigata in instanta de catre fostii proprietari.

Dupa ce a trecut prin mainile mai multor oameni de afaceri ieseni, cladirea a fost achizitionata de firma Transmixt SA, aici asociati fiind omul de afaceri Ilie Foia si fostul rector al Universitatii “Petre Andrei”, Niculae Niculescu. Dupa cum s-a mai precizat casa a fost construita in jurul anului 1.900 si a fost retrocedata dupa anul 2000 lui Alexandru Suter, care, la rindul lui, a vandut-o. Ani la rand familia Foia a incercat sa vanda aceasta cladire cu 1,5 milioane euro. Dupa cum s-a vazut in final pretul de vanzare a fost de 1.175.000 euro.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.