Avocatii incep batalia pentru sefia Baroului. Candidati surpriza dintre „maestri”?

2890

@ Deocamdata numai prodecanul Tudor Duca si-a anuntat candidatura pentru functia de decan al Baroului iasi @ Pe holurile instantelor se vorbeste insa si despre intrarea in lupta a cunoscutului avocat Liviu Bran nefiind exclus din discutii nici numele lui Daniel Atasiei, cunoscutul penalist

Avocatii ieseni intra in febra alegerilor urmand sa desemneze un nou decan pe data de  7 mai a.c. Actualul decan Marius Striblea a atins numarul maxim de mandate prevazut de Lege ( a fost ales in 2011)  astfel incat avocatii ieseni vor fi nevoiti sa desemneze o alta persoana pentru functia de decan. Desi pana acum si-a anuntat candidatura numai prodecanul Tudor Duca este greu de crezut ca acesta  va alerga singur alaturi de  Marius Striblea, pe drumul spre victorie.

Spunem asta deoarece printre avocati se stie deja ca  tanarul Duca a fost determinat de Striblea sa candideze astfel incat, impunandu-si omul, actualul decan nu va pierde legatura cu sefia Baroului atunci cand va fi nevoit sa predea stafeta. Numai ca, potrivit unor surse avocati ceva mai cunoscuti decat Duca si cu un palmares de procese grele castigate ceva mai bogat nu vor lasa ca lupta sa fie atat de simpla. Deja avocatii au inceput sa se intalneasca au format anumite grupuri cu intentia da a arunca in lupta un candidat cu sanse reale.

Liviu Bran, un alt candidat cu sanse

Astfel, deocamdata pe holurile instantelor se vorbeste despre intrarea in lupta a lui Liviu Bran, un candidat cu sanse reale daca avem in vedere faptul ca acesta a candidat in 2011 impotriva lui Striblea si a pierdut la o diferenta foarte mica de numai 19 voturi. „Inca nu m-am hotarat. Ma mai gandesc. Nu vreau sa fac alte comentarii. Va anunt cand ma decid”, a spus Liviu Bran pentru Dezvaluirea.ro

Striblea il sustine pe Duca

In ceea ce-l priveste pe Marius Striblea acesta a admis ca-l sustine pe Duca. „Sustinerea mea se indreapta spre domnul Tudor Duca actualul prodecan. Amandoi facem parte din echipa ce a condus  Baroul timp de 8 ani si este un gest de normalitate  ca acum cand am atins numarul maxim de mandate sa promovez persoana despre care cred ca are toate calitatile pentru a ocupa aceasta functie”, a spus Marius  Striblea.

In ceea ce priveste calitatile noului lider al Baroului, Striblea a aratat ca acesta trebuie sa fie „puternic, popular si echilibrat, sa se bucure de o imagine impecabila atat din perspectiva profesionala cat si personala”.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.