Bolnav psihic batut cu bestialitate de angajatii unui spital din Iasi. Agresorii au scapat ieftin

3217

@ Amanunte terifiante au iesit la iveala dupa ce magistratii ieseni au finalizat judecata in dosarul in care 4 angajati ai unui spital din judetul Iasi au fost trimisi in judecata dupa ce au batut o femeie, bolnava psihic, internata in spital @ ‘’Se poate observa cum inculpata Blanariu Genoveva Nicoleta, ajunsa langa persoana vatamata, care se afla pe jos, se sprijina cu mana dreapta de perete și ii aplica persoanei vatamate șase lovituri cu piciorul’’, au constatat magistratii ieseni

Bolnav psihic batut cu bestialitate la Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Harlau (CRRN). Aceasta este concluzia la care au ajuns magistratii de la Judecatoria Harlau care recent au si pronuntat prima sentinta in dosarul in care cele 4 angajate ale spitalului au fost trimise in judecata. Cu toate ca au si vizionat imaginile, filmate cu camerele video montate in spital, imagini care aratau ca victim a fost lovita de cele 4 angajate, cu pumnii, cu picioarele si cu o scandura, judecatorii au decis sa le aplice acestora doar o pedeapsa de un an de inchisoare cu amanare. Asta inseamna ca pedeapsa nu se aplica si ca cele 4 angajate pot lucra in continuare in spital.  Victima se numeste Iuliana Anghel, o femeie bolnava psihic iar angajatele care au batut-o se numesc Maria Scurtu, Mihaela Matasa, Mihaela Cojocariu si Nicoleta Genoveva Blanariu. ‘’In fapt, la data de 31.12.2015, cele patru inculpate, acționand cu intenție directa, in timp ce se aflau in exercitarea atribuțiilor de serviciu la C.R.R.N. Harlau unde erau angajate cu contract de munca, au agresat fizic pe persoana vatamata Anghel Iuliana, persoana cu dizabilitați psihice și aflata intr-o stare de vadita vulnerabilitate datorita sanatații psihice, profitand de starea de vulnerabilitate a acesteia, cauzandu-i vatamari ale integritații corporale care au necesitat pentru vindecare un numar de 3-4 zile de ingrijiri medicale, conform certificatului medico-legal emis la data de 07.01.2016 de IML Iași’’, au aratat procurorii ieseni.

‘’Prezinta diagnostic de intarziere mintala’’

In timpul cercetarilor s-a constatat ca ca Iuliana Anghel ‘’prezinta diagnosticul de intarziere mintala medie cu tulburari de comportament’’.  ‘’Instanța observa faptul ca persoana vatamata se manifesta prin agitație psihomotorie, iritabilitate, heteroagresivitate fizica și verbala și tendințe de automutilare, fiind internata de peste 10 ori la Instittutul de Psihiatrie Socola Iași. La data de 17.01.2018, potrivit sentinței civile nr. 71/2018 a Judecatoriei Harlau, persoana vatamata a fost pusa sub interdicție judecatoreasca, fiind numit tutore U.A.T. Harlau prin Primarul Orașului Harlau’’, au constatat judecatorii.

Batuta pentru ca voia sa mearga cu uratul

Totul s-a intamplat in seara zilei de 31 decembrie 2015. Fiind bolnava psihic,  Iuliana Anghel a coborat scarile centrului spunand ca vrea sa mearga cu uratul prin Harlau. In loc sa fie luata cu binisorul si dusa inapoi in salon bolnava a si fost intampinata la parter cu cateva lovituri de palme aplicate de angajata Mihaela Cojocariu. Asta in conditiile in care atat procurorii cat si judecatorii au observat ca bolnava nu s-a manifestat deloc agresiv fiindu-i frica de angajati.  ‘’Potrivit imaginilor video, instanța observa faptul ca persoana vatamata nu a avut un comportament agresiv in niciun fel, din imaginile video observandu-se foarte clar faptul ca acesteia ii era frica de inculpata Cojocariu Mihaela ferindu-se de ea’’, au mai constatat judecatorii.

Au venit si celelalte angajate sa o bata

Ulterior, in sprijinul primei agresoare au venit si celelalte angajate care au inceput sa o bata cu pumnii si cu picioarele. ‘’Ulterior agresiunii inculpatei Cojocariu Mihaela, care a mai aplicat niște lovituri cu palma in zona capului și urechii persoanei vatamate, pe scari au coborat inculpatele Blanariu Genoveva Nicoleta și Scurtu Maria. Din aceleași imagini surprinse de camera de supraveghere nr. 1, se poate observa cum inculpata Blanariu Genoveva Nicoleta, ajunsa langa persoana vatamata, care se afla pe jos, se sprijina cu mana dreapta de perete și ii aplica persoanei vatamate șase lovituri cu piciorul. Din imaginile video, se poate observa cu ușurința ca este vorba in mod evident de lovituri puternice cu piciorul și nu de simple impingeri cu piciorul, cum a incercat aceasta inculpata sa-și justifice acțiunile’’, au mai constatat judecatorii.

Au adus o scandura sa o loveasca. Doua o tineau

In sentinta prin care s-a dispus condamnarea celor 4 angajate la o pedeapsa de ‘’un an de inchisoare cu amanare’’ continua descrierea acestei agresiuni oribile cu faptul ca una din angajate a facut rost si de o scandura sa o loveasca pe femeia bolnava psihic. Mai mult aceasta era lovita in timp ce doua dintre angajate  o tineau. ‘’Ulterior, inculpatele au ridicat de jos pe persoana vatamata și au tarat-o pe scari pentru a o duce in salonul sau. Din imaginile video surprinse de camera de supraveghere nr. 4 rezulta faptul ca inculpata Matasa  ii aplica persoanei vatamate o lovitura cu palma peste mana persoanei vatamate. La ora 22:00, potrivit imaginilor surprinse de camera de supraveghere nr. 5, inculpatele incearca sa o introduca forțat in salon pe persoana vatamata, moment in care inculpata Cojcariu ii aplica persoanei vatamate o lovitura de pumn in zona cefei, exact in momentul in care persoana vatamata era bagata cu forța pe ușa in salon. Ulterior, tot din imaginile aceleiași camere de supraveghere rezulta faptul ca inculpata Scurtu Maria a ieșit din salon a luat o șipca de lemn, a revenit in salon și a aplicat persoanei vatamate mai multe lovituri cu acea bucata de lemn in zona feselor, in timp ce inculpatele Cojocariu si Matasa o tineau pe Iuliana Anghel’’, au mai constatat anchetatorii.

Dupa aceea nici una din cele patru nu a reclamat acest incident. Totul a iesit la lumina dupa ce alti pacienti si angajati au alertat autoritatile.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.