Politist condamnat pentru spaga, trimis sa lucreze voluntar in spital

1571

@ Ionut Marian Dursan a fost prins in flagrant cu mita si cu toate acestea a fost condamnat la 3 ani de inchisoare cu suspendare @ De asemenea acesta este obligat sa munceasca in folosul comunitatii la primarie sau la spital

Unul din cei doi polisti din Gheraesti judetul Vaslui care au fost prinsi in flagrant de DNA Iasi in timp ce lua mita a fost condamnat zilele trecute la o pedeapsa de 3 ani cu suspendare fiind de asemenea obligat sa munceasca 30 de zile in folosul comunitatii la Primaria Barlad sau la spitalul din localitate. Ionut Marian Dursan a fost condamnat cu suspendare deoarece a semnat un accord de recunoastere impreuna cu procurorii ieseni. Colegul lui Dursan, Costel Cristian Chiper, cel care a primit de asemenea mita nu a recunoscut faptele si va fi judecat prin procedura normal. Acesta a fost trimis in judecata pe 11 februarie a.c pentru luare de mita si influentarea martorilor in forma continuata. Asta deoarece a incercat sa-l determine pe Dursan sa ia totul asupra sa.

Asta in conditiile in care amandoi au pretins mita de la patronul unei societati comerciale pentru ca in schimb sa-l ierte pe acesta de aplicarea unei amenzi contraventionale. „La data 25 noiembrie 2018, inculpatul Chiper Costel Cristian, in calitatea mentionata mai sus, in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu, a pretins de la o persoana, ruda a unui administrator de firma, suma de 200 lei (100 de lei pentru sine și 100 de lei pentru colegul sau, Dursan Ionut Marian), pentru a aplica acesteia, in legatura cu activitatea societatii, doar sanctiunea „avertismentului”. In același context, la data de 28 noiembrie 2018, inculpatul Chiper Costel Cristian a primit, prin intermediul colegului sau, suma de 100 lei (conform intelegerii), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, se arata intr-un comunicat de presa emis de DNA.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.