Politisti prinsi in flagrant de DNA Iasi in timp ce luau spaga

4226
bani la politist-1
bani la politist-1

@ Cei doi politisti au cerut spaga de la patronul unei societati comerciale @ Costel Cristian Chiper si Ionut Marian Dursan activau la Postul de Politie din Gheraesti, judetul Vaslui (la granita cu judetul Iasi @ In schimbul banilor pe care trebuia sa-i dea, patronul societatii scapa de o amenda

Incep sa se inmulteasca cazurile de politisti corupti si asta ridica mari semne de intrebare cu privire la criteriile de selectie pe care le aplica de cativa ani Ministerul de Interne. Astfel, dupa ce in urma cu o saptamana DIICOT a arestat un politist pentru trafic de droguri (Cristian Danu, adjunctul sefului de post din Raducaneni), Directia Nationala Anticoruptie Serviciul Teritorial Iasi a trimis in judecata doi politisti din Gheraesti (comuna din Vaslui, la limita cu judetul Iasi) pentru savarsirea infractiunii de luare de mita. Cei doi politisti Costel Cristian Chiper si Ionut Marian Dursan constatasera unele nereguli in functionarea unei societati si i-au transmis patronului ca daca vrea sa scape doar cu avertisment fara sa primeasca astfel o amenda trebuie sa dea o mica spaguta. „La data 25 noiembrie 2018, inculpatul Chiper Costel Cristian, in calitatea mentionata mai sus, in legatura cu indeplinirea atributiilor de serviciu, a pretins de la o persoana, ruda a unui administrator de firma, suma de 200 lei (100 de lei pentru sine și 100 de lei pentru colegul sau, Dursan Ionut Marian), pentru a aplica acesteia, in legatura cu activitatea societatii, doar sanctiunea „avertismentului”.
In același context, la data de 28 noiembrie 2018, inculpatul Chiper Costel Cristian a primit, prin intermediul colegului sau, suma de 100 lei (conform intelegerii), ocazie cu care s-a procedat la constatarea infractiunii flagrante”, se arata intr-un comunicat de presa emis de DNA.
Dupa aceea pe 5 decembrie 2018, respectiv 14 decembrie 2018 Costel Cristian Chiper a incercat sa-l determine pe Dursan sa ia totul asupra sa, adica sa spuna ca mita era numai pentru el. „Inculpatul Chiper Costel Cristian, cunoscând actele dosarului de urmarire penala, l-a abordat pe Dursan Ionut Marian, și a incercat sa-l determine pe acesta sa dea declaratii in prezenta cauza, prin care sa iși asume in intregime atât pretinderea cât și primirea sumei de bani cu titlu de mita”, au mai aratat procurorii DNA.
Dursan a refuzat propunerea colegului sau si in schimb a incheiat cu procurorii un acord de recunoastere a vinovatiei. Potrivit acordului incheiat cu procurorii Dulhan a primit 3 ani de inchisoare cu suspendare si nu mai are voie sa ocupe cel putin 3 ani nici o functie publica inclusiv cea de politist. Acordul sau de recunoastere a ajuns la judecatori care trebuie sa dea un verdict. Chiper a fost trimis in judecata pentru luare de mita, sub control judiciar.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.