”Autostrada A8 a fost prinsa in buget”. Comunicat Maricel Popa, lider PSD Iasi

1174

@ Proiectul a fost prins in planul de dezvoltare al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). in propunerea de buget vor fi alocate credite bugetare in valoare de 9,3 milioane lei si credite de angajament in valoare de 37,38 milioane lei”, sustine Maricel Popa, liderul PSD Iasi, intr-un comunicat de presa

Presedintele PSD Iasi, Maricel Popa sustine intr-un comunicat de presa trimis presei in aceasta dupa-amiaza ca afirmatiile potrivit carora in bugetul de stat pentru anul 2019 nu au fost cuprinse fonduri pentru realizarea proiectului autostrazii Iasi – Targu Mures, nu sunt reale. ”Proiectul af ost prins in planul de dezvoltare al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). In propunerea de buget vor fi alocate credite bugetare in valoare de 9,3 milioane lei si credite de angajament in valoare de 37,38 milioane lei”, se arata in comunicatul de presa.
Potrivit aceleiasi surse urmatorul demers din fisa de proiect care urmeaza a fi facut este „Completarea Studiului de Fezabilitate pentru Autostrada Targu Mures – Targu Neamt”, impartita in doua tronsoane: Targu Mures – Ditrau si Ditrau – Targu Neamt. Valoarea estimata a contractului este de 29,9 milioane lei fara TVA, cu o finantare asigurata in cea mai mare parte din fonduri nerambursabile, aferente perioadei de programare bugetara a UE 2014-2020. “Ne-am intalnit pe parcursul anului trecut cu reprezentantii ministerelor Finantelor Publice si Transporturilor, dar si cu cei ai Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) in vederea sustinerii proiectului autostrazii A8. Recent a fost adoptata si promulgata Legea 291/2018 privind aprobarea acestui obiectiv de investitii. Am avut garantia atunci, am primit-o si acum. Autostrada va fi bugetata pentru acest an si vor fi demarate procedurile pentru elaborarea documentatiilor tehnico-economice. Finantarea autostrazii Unirii va fi inclusa ca articol distinct in Legea Bugetului de Stat pe 2019”, a mai aratat Maricel Popa care a adaugat ca vor fi alocate fonduri si pentru soseaua de centura a Iasului.
Acesta a aratat ca raspunde in acest fel celor trei asociatii neguvernamentale respectiv Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei, impreuna pentru A8 si Moldova Vrea Autostrada care au aratat la sfarsitul saptamanii trecute ca Guvernul Dancila nu a alocat nici un leu in bugetul de anul acesta pentru autostrada care leaga aceasta regiune de restul tarii. ”Respect preocuparea asociatiilor non-guvernamentale pentru construirea autostrazii, insa, nu pot sa nu remarc faptul ca exista tendinta de a-si politiza acest demers. Din pacate, se recurge la strategii de imagine specifice perioadelor de campanie. De asemenea, vom avea bugetata si soseaua de centura a Iasului, pentru proiectare si executie. Nu lasam treburile nerezolvate. Avem datoria sa miscam lucrurile, iar aceste proiecte sa isi gaseasca finalitatea in urmatorii ani. impreuna cu toti colegii parlamentari PSD Iasi constituim o singura voce la Bucuresti, aceea de reprezentare a comunitatii iesene. Este prevazut in buget si un Program pilot, cu masuri pentru dezvoltarea regiunii Nord-Est.” a mai declarat Maricel Popa, presedintele PSD Iasi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.