Spaga data de Carrefour a ajuns la detectorul de minciuni. Procurorii nu s-au opus

2775
Carrefour Felicia
Dana Darie a fost acuzata ca a luat mita de la Carrefour Felicia

@ Reprezentantii Carrefour Felicia Iasi au povestit ca s-a prezentat la ei un comisar de la Protectia Consumatorului care a luat niste produse fara sa le plateasca @ Cei de la Carrefour au sustinut ca au acceptat ca respectivul comisar sa nu achite produsele @ Comisarul Ana Maria Darie, trimisa in judecata pentru luare de mita a acceptat sa faca testul poligraf (detectorul de miniciuni)

Dezbateri aprinse in dosarul in care un comisar de la Protectia Consumatorului a fost trimis in judecata pentru ca ar fi luat mita de la conducerea hipermarketului Carrefour Felicia. Astfel, la termenul de astazi, comisarul trimis in judecata Dana Mihaela Darie a sustinut prin intermediul avocatei sale ca a fost de acord sa faca testul poligraf, test care a dovedit ca spune adevarul si ca acuzatiile care i se aduc nu sunt reale. Sa reamintim ca Dana Mihaela Darie a fost trimisa in judecata pentru ca ar fi primit de la Carrefour Felicia printre altele niste cozonaci, niste pasti, un drob de miel si 1 kilogram de chiftelute din carne de pasare si nu ar fi platit pentru acestea, de aici si acuzatiile de luare de mita. Avocata Sandra Gradinariu a inmanat judecatorilor rezultatele testului poligraf efectuat de Dana Mihaela Darie.”Clienta mea a insistat sa o reprezint sustinand ca este nevinovata. Atunci eu i-am spus ca daca este nevinovata vreau sa treaca prin testul poligraf. Am fost a Bucuresti, la specialisti si a clienta mea a fost supusa acestui test. Rezultatele testului arata ca a raspuns sincer la toate intrebarile legate de acuzatiile care i se aduc”, a spus avocata Sandra Gradinariu.
Reprezentantul parchetului a spus ca este de acord ca instanta sa ia in calcul rezultatele testului poligraf.
Cunoscuta avocata a mai aratat ca Dana Mihaela Darie a platit bunurile despre care se spune ca ar fi fost primite drept mita prezentand astfel si un bon fiscal in valoare de 186 lei. In aceste conditii atat judecatorii cat ai avocatii apararii au fost de acord ca instanta sa faca o adresa catre Carrefour Felicia pentru ca reprezentantii hipermarketului sa spuna cum au fost scoase din gestiune produsele pe care le-au dat mita. Asta deoarece in timpul audierilor reprezentantii Carrefour Felicia au sustinut ca produsele au fost scazute printr-un document de gestiune interna. ”Directorul hipermarketului Carrefour, Cristian Cojocaru a declarat in timpul anchetei ca martora Raluca Marangoci (una din sefele de la Carrefour Felicia – n.r) l-ar fi anuntat ca inculpata a venit la magazin si solicita niste produse. Dupa ce ar fi fost luate aceste produse ar fi fost trecute in gestiunea interna. De aceea este important ca cei de la Carrefour sa ne raspunda si sa ne ofere lamuririle necesare”, a adaugat Sandra Gradinariu.
De asemenea Dana Mihaela Darie a adaugat ca ar fi fost rugata de o batrana sa-i cumpere cozonacii si pastile pentru o pomenire la biserica. Batrana pe nume Angelica Barsan i-ar fi dat Mihaelei Darie bani sa-i aduca produsele respective. Judecatorii au fost de acord ca aceasta batrana care locuieste in cartierul Alexandru cel Bun sa fie audiata la termenul urmator pentru a stabili daca lucrurile au stat asa cum sustine Darie.

Acuzatiile parchetului

Darie fost trimisa in judecata in lun ianuarie a anului 2017 alaturi de un coleg pe nume Leonida Barbu, intr-un dosar in care se vorbeste despre faptul ca cei doi ar fi luat mita atat de la simple magazine satesti cat si de la hipermarketuri cum ar fi Carrefour sau magazine mai mari cum ar fi Moldova Mall. Potrivit procurorilor Darie prefera sa primeasca produse cum ar fi cele descrise mai sus la care s-ar adauga si o minge de fotbal etc. „Inculpata a inţeles sa exercite aceste prerogative cu care a fost investita de catre organele statului in vederea realizarii de foloase pentru sine. Astfel, aceasta, in timpul exercitarii acestor prerogative, solicita si primea de la comercianţii pe care ii controla sau pe care ii controlase (deci persoane care au fost sub autoritarea functiei cu care fusese investita) diferite bunuri“, se arata in rechizitoriu. Leonida Barbu a fost judecat separat deoarece a recunoscut faptele. Acesta a fost condmnat la 3 ani de inchisoare cu supendare.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.