Familie de țărani jefuită de un primar corupt. Poliția și procurorii sunt complici

3778
montaj Constantin Cibotaru si Vasile Jora
montaj Constantin Cibotaru si Vasile Jora

@ O familie din comuna Balș luptă disperată în Justiție să recupereze casa și terenul moștenite de la părinți @ Vasile Jora un bătrân de 65 de ani spune că fostul primar al comunei Constantin Cibotaru  s-a folosit de o procură pentru a pune ilegal mâna pe o casă și un teren in comună @ Vasile Jora a facut anul acesta plangere penală dar polițiștii si procurorii si-au batut joc de ancheta @ Cibotaru a fost condamnat definitiv,  pe 6 decembrie 2016, de Curtea de Apel Iasi la 3 ani de inchisoare pentru luare de mita

Apel disperat către Justiție de la niște bătrâni din comuna Balș județul Iași care s-au plâns ca fostul primar Constantin Cibotaru, condamnat pentru coruptie le-a luat ilegal o casă și un teren moștenite de la părinți. Este vorba despre o casă și un teren în suprafață de 2.214 mp aflate la marginea drumului national Târgu Frumos Iași, la intrarea in satul Balș. In luna iunie anul acesta, Vasile Jora în vârstă de 65 de ani a facut impotriva lui Constantin Ciobotaru deoarece s-a folosit de o serie de acte false pentru a lua casa si terenul. Astfel, folosind o procură prin care Augustina Jora (mama lui Vasile Jora, decedata intre timp) l-ar fi imputernicit sa vanda casa si terenul, pe data de 11.09.2014, pe cand era primar al comunei Balș, Constantin Cibotaru a vandut proprietatea către soacra sa, Liliana Matriș. Astfel, bătrâna nu a fost in biroul notarial cand s-a facut tranzactia desi era proprietatea ei. Pe actul de vanzare-cumpărare intocmit la notarul Remus Crucianu din Târgu Frumos (un notar care a fost la randul sau anchetat in trecut pentru o frauda fiscală), în dreptul cumpăratorului semneaza Constantin Cibotaru iar in dreapta semneza soacra lui Liliana Matriș. ‘’Noi nu aveam cunostinta de o asemenea procura semnata de mama in favoarea fostului primar. Însă, prin absurd chiar daca procura respectivă ar fi fost valabilă mama nu putea sa vanda proprietatea pe care noi am mostenit-o de la tata. Cibotaru avea acces la anexa 24 din primarie (anexa succesiunii) si stia ca tatal meu avea patru băieți care il moșteneau. Cu toate acestea in contractul de vânzare-cumpărare semnat în 2014 Cibotaru declara că mandatara lui adică mama este titulara dreptului de proprietate pentru casa si teren. De aceea am depus plangere penala pentru fals, abuz in serviciu si inselaciune’’, ne-a spus Vasile Jora.

Ancheta incepută Cibotaru își face contract pe numele lui

Vasile Jora a aflat totul după moartea mamei sale și a început demersurile juridice pentru recuperarea proprietatii. Vasile Jora a deschis un proces pe cale civila si a depus si plângeri penale. Cibotaru a aflat despre aceste demersuri și a facut inca un contract in incercarea de a pastra casa si terenul. Astfel, pe data de 16 mai 2022, Constantin Cibotaru a dus-o pe soacra sa din nou la notar si a pus-o sa-i vanda casa si terenul din Bals. De data aceasta la rubric vanzatorului semneaza soacra Liliana Matriș iar in dreptul cumparatorului semneaza Cibotaru cel care vanduse in 2014 cu procura.

contractul din 2014 semnat de Cibotaru
contractul din 2014 semnat de Cibotaru

Ancheta musamalizata de polist si procuror

Anchetatorii l-au lăsat sa înțeleagă ca pentru vanzarea din anul 2014 faptele s-au prescris. De aceea la inceputul lunii iunie Vasile Jora a depus o nouă plângere penală aratand ca Cibotaru s-a folosit de falsul din 2014 pentru întocmirea contractului din 2022. Plangerea penală a fost depusa la Parchetul de pe langa Judecatoria Hârlău. Procurorii a dat-o in lucru la postul de politie din Balș iar ‘’lucrarea’’ a ajuns la politistul Alexandru Florea. Recent, procurorul de caz a clasat dosarul. Dar in ordonanta de clasare este mentionata si o declaratie care ar fi fost data la Politie, de Cibotaru. Vasile Jora a studiat dosarul si a vazut ca declaratia nu exista la dosar. O ancheta de mântuială. În urma protestului depus la Parchet de Vasile Jora a aparut un proces verbal scris de mână de politistul Alexandru Florea in care acesta mentioneaa ca l-a audiat telefonic pe Cibotaru. ‘’In urma protestelor mele a fost schimbat procurorul de caz si ancheta va fi reluata. Daca insa dosarul ajunge la acelasi politist n-am facut nimic’’, a concluzionat amarat Vasile Jora.

Cibotaru a fost condamnat definitiv,  pe 6 decembrie 2016, de Curtea de Apel Iasi la 3 ani de inchisoare pentru luare de mita. Mai multe detalii am prezentat in articolul repostat mai jos. Vom reveni.

Constantin MAZILU

Doi primari s-au reclamat reciproc si au fost condamnati. Amandoi au luat cate 3 ani

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.