Doi primari s-au reclamat reciproc si au fost condamnati. Amandoi au luat cate 3 ani

4340

@ Situatie inedita la comuna Bals, judetul Iasi unde ultimii primari  au fost condamnati penal  @ Constantin Apostol, fost primar al comunei  Bals a fost condamnat recent la 3 ani cu suspendare pentru delapidare si asta pentru ca si-a platit avocatii din procesele personale din banii primariei @ Acesta a fost reclamat Constantin Cibotaru cel care a castigat functia de primar dupa ce  Apostol a pierdut alegerile @  Si Apostol l-a reclamat ulterior pe Ciobotari care a fost insa condamnat dupa ce a fost prins in flagrant cerand mita de la un afacerist

Situatie  inedita  intr-o comuna din  judetul Iasi unde  ultimii doi primari au fost condamnati penal, la pedepse cu inchisoarea dupa ce s-au reclamat reciproc. Este vorba despre comuna Bals situata intre comuna Targu Frumos si Cotnari. Astfel, recent Judecatoria Pascani l-a condamnat pe Constantin Apostol, fost primar al comunei Bals in perioada in perioada 2004 – 2012 a fost condamnat pentru savarsirea infractiunii de delapidare. Asta deoarece in perioada 2009-2010, Apostol a platit unui avocat din Iasi suma de 13.000 lei in baza a  doua contracte de asistenta juridica. Problema este ca respectivul avocat pledase in doua procese care priveau mai mult problemele personale ale lui Apostol si nu ale Consiliului Local. Contractele nu au fost inregistrate cum trebuie la primarie dar banii au fost platiti din bugetul local. Apostol fusese reclamat de cel care i-a luat locul dupa alegerile locale din 2012, Constantin Cibotaru. ”In fapt s-a reținut ca la data de 03.04.2013 numitul Constantin Ciobotaru, primar al comunei Bals jud Iași, a sesizat organele de urmarire penala cu pri vire la faptul ca numitul Apostol Constantin, fost primar al comunei Bals,  prin întocmirea unor ordine de plata, ar fi decontat din bugetul local mai multe facturi emise de catre un avocat din municipiul Iasi, intr-un proces in care fostul primar ar fi fost cercetat de Tribunalul Iasi”, se arata in rechizitoriul prin care Apostol a fost trimis in judecata.

Urmatorul a fost condamnat pentru spaga

Din cauza politicii cei doi fosti primari au devenit dusmani  pe viata. Dupa ce a pierdut alegerile si Apostol l-a reclamat la randul sau pe Cibotaru. In urma plangerilor depuse de Apostol au fost declansate unele investigatii insa in final i-a venit de hac o sesizare depusa la DNA Iasi de un afacerist . Acesta a reclamat ca  Cibotaru i-a cerut mita sa-i  concesioneze un teren pe care urma sa construiasca un depozit de cereale. „La data de 26 iunie 2013, inculpatul Cibotaru Constantin a pretins de la reprezentantii unei societati comerciale, prin intermediar (denuntator în cauza), suma de 20.000 euro, pentru a interveni pe langa membrii Consiliului Local al comunei Bals, asupra carora a afirmat ca are influenta, pentru a-i determina sa aprobe concesionarea unei suprafete de teren catre respectiva societate, astfel încat aceasta sa realizeze o investitie (constructii destinate depozitarii de cereale si o fabrica de ulei) pe raza comunei, dar si pentru a i se emite avizele si autorizatiile necesare ridicarii unor constructii pe acest teren”, au aratat procurorii DNA Iasi.

Cibotaru a fost condamnat definitiv,  pe 6 decembrie 2016, de Curtea de Apel Iasi la 3 ani de inchisoare pentru luare de mita. Acesta nu si-a mai putut finaliza noul mandat de primar obtinut in iunie 2016 deoarece a primit interdictia de a ocupa aceasta functie prin sentinta Curtii de Apel. De asemenea, prin sentinta Judecatoriei Pascani, Apostol a primit interdictia de a fi primar cel putin 10 ani. In prezent functia de primar al comunei este ocupata de Vasile Acatrinei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.