Chirica numeste penali in functii publice. Coruptul Aivanoaei director general la primarie

3674
Aivanoei si Chirica
Aivanoaei si Chirica

@ Primarul Mihai Chirica a uitat ca a fost unul din sustinatorii campaniei de strangere de semnaturi pentru initiativa civica „Fara penali in functii publice” @ Incepand cu data de 17 iulie a.c Alin Aivanoae, consilier judetean al PMP ocupa functia de director al SC Termo Service SA, societate  a Primariei Iasi care se ocupa de administrarea blocurilor din municipiu

Chirica una  spune si alta  face. Pana mai recent, primarul municipiului Iasi, Mihai Chirica era unul dintre cei mai aprigi sustinatori ai  campaniei de strangere de semnaturi „Fara penali in functii publice”. Campania are ca scop promovarea unor acte normative care sa nu mai permita coruptilor sa ocupe functii publice. Pentru Chirica acest lucru era valabil numai cand era Dragnea  in libertate pentru ca se aflau in razboi. Incepand cu data de 17 iulie a.c, Alin Aivanoaei, consilier judetean PMP, condamnat pentru coruptie in urma unui dosar instrumentat de DNA Iasi, ocupa functia de  director general al SC Termo Service SA. Aivanoaei a ajuns pe functie deoarece primarul Mihai Chirica a refuzat sa-i mai prelungeasca contractul de management  lui Ciprian Chirita preferandu-l pe Aivanoaei.

Decizia Mafiei Imobiliare

Sa mai spunem ca numirea lui Aivanoaei arata cat  de influenta a devenit Mafia Imobiliara la Iasi. La comanda lui Aivanoei consilierii locali PMP voteaza toate planurile urbanistice propuse de aprobare de primarie. Fara voturile PMP nu ar  trece  multe din proiectele scandaloase ilegale, anulate  ulterior prin sentinte  judecatoresti. Este vorba despre proiectele cu blocuri lipite de  case cum este cel ridicat de Cristinel Bolobita langa Spitalul de Boli Infectioase sau de blocuri ridicate pe spatii verzi. Desi nu este consilier local, fiind numai consilier judetean, Aivanoaei participa personal la sedintele Consiliului Local pentru  a se asigura ca alesii PMP voteaza dupa cum le dicteaza.

Condamnat la DNA Iasi

Despre condamnarea pentru coruptie a lui Alin Aivanoaei am  vorbit pe larg in editiile anterioare ale Dezvaluirea.ro (vezi aici si aici). Reamintim ca Aivanoaei a fost condamnat pentru neglijenta  in serviciu si fals intelectual printr-un acord de recunoastere a vinovatiei. Acesta a fost condamnat la un an de inchisoare cu amanarea executarii pedepsei (vezi aici comunicatul DNA pentru condamnarea lui Aivanoaei).  Astfel, Aivaonaei a semnat acordul de recunoastere a vinovatiei in fata procurorilor DNA Iasi la data de 21.12.2015 iar intelegerea a fost confirmata de judecatorii ieseni de la Tribunal la data de 9.02.2016. Aivanoaei a fost condamnat in dosarul in care mai multi sefi din Consiliul Judetean Iasi au fost acuzati si trimisi in judecata de DNA Iasi deoarece ar fi platit ilegal firmei Laser Co o serie de materiale de prezentare a judetului (albume, pliante etc). Alaturi de Aivanoaei din Consiliul Judetean au mai fost cercetari si trimisi in judecata functionari precum Cosmina Rambu, Oana Elena Toptea etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.