Sechestru DNA pe averea ”sefului” PMP Iasi. Penalul Aivanoaei a incercat sa scape

4258
Alin Aivanoaei

@ Alin Aivanoaei, presedintele organizatiei municipale a PMP a incercat sa scape de sechestrul pe avere instituit de DNA Iasi in dosarul de coruptie in care a fost deja condamnat @ Acesta a incercat sa scape de sechestru printr-o cerere depusa la Tribunal dar ”solicitarea” i-a fost pur si simplu anulata de judecatori @ Va risca PMP sa puna un condamnat pentru coruptie pe listele de candidati pentru Parlament?

Alin Constantin Aivanoaei, in prezent presedinte al PMP Iasi (organizatia municipala) are instituit sechestru pe avere , masura fiind luata de procurorii DNA Iasi care au vrut sa se asigure ca statul isi va recupera paguba stabilita in dosarul de coruptie in care acest asa-zis politician  a fost deja condamnat. Masura sechestrului asigurator a fost luata prin Ordonanta procurorului DNA Iasi nr.39/P/2015 si prin procesul verbal de aplicare a sechestrului in dosarul nr.39/P/2015  din data de 19.06.2015. Aivanoaei are sechestru pentru suma de 391.955,20 lei reprezentand prejudiciul din dosarul de coruptie in care a fost condamnat. In data de 7.11.2018, Aivanoaei s-a adresat Tribunalului Iasi cu o cerere (vezi aici cererea) de ridicare a sechestrului de pe averea sa. In data de 20 decembrie 2018 cererea lui Aivanoaei a fost anulata de judecatori iar ”politicianul” a ramas cu sechestru pe avere chiar daca se lauda peste tot, ca este curat ca lacrima visand astfel sa ajunga parlamentar.

Vom explica putin mai incolo de ce nu a fost ridicat sechestrul.

Condamnat pentru coruptie

Aivanoaei a fost condamnat pentru neglijenta  in serviciu si fals intelectual printr-un acord de recunoastere a vinovatiei. Acesta a fost condamnat la un an de inchisoare cu amanarea executarii pedepsei. Astfel, Aivaonaei a semnat acordul de recunoastere a vinovatiei in fata procurorilor DNA Iasi la data de 21.12.2015 (vezi aici comunicatul DNA privind acordul semnat de Aivanoaei)  iar intelegerea a fost confirmata de judecatorii ieseni de la Tribunal la data de 9.02.2016. Aivanoaei a fost condamnat in dosarul in care mai multi sefi din Consiliul Judetean Iasi au fost acuzati si trimisi in judecata de DNA Iasi deoarece ar fi platit ilegal firmei Laser Co o serie de materiale de prezentare a judetului (albume, pliante etc). Alaturi de Aivanoaei din Consiliul Judetean au mai fost cercetari si trimisi in judecata functionari precum Cosmina Rambu, Oana Elena Toptea, Doinita Paula Hordila etc. In cazul acestora judecata continua deoarece nu au procedat ca Aivanoaei adica sa recunoasca faptele. ”Sub aspect obiectiv , asa cum s-a aratat mai sus , inculpatul Aivanoaei Constantin Alin a omis sa analizeze cu atentie documentele ce justificau solicitarea de plata a sumei inscrise in factura fiscala emisa de SC Laser co SRL ignorand dispozitiile legale mentionate mai sus , incalcandu-si astfel obligațiile de serviciu . Atitudinea sa subiectiva este specifica culpei , insuși inculpatul declarand ca s-a bazat cu buna credinta pe competenta si corectitudinea angajatilor Consiliului Județean care i-au prezentat documentele aferente platii facturii, dovedind usurinta specifica culpei și neprevazand nici un moment ca acestea ar putea fi false sau neconforme”, se arata in sentinta de condamnare a lui Aivanoaei.

De ce nu i s-a ridicat sechestrul

Acum putem intelege mai bine de  ce judecatorii ieseni nu au ridicat cererea lui Aivanoaei de ridicare a sechestrului pe avere. Cererea nu poate fi admisa deoarece nu s-a dat o sentinta finala in dosarul de coruptie. Adica trebuie sa se termine judecata si in dosarul in care sunt judecati complicii lui Aivanoaei pentru a se stabili gradul de vinovatie a fiecaruia si cota fiecaruia din suma totala ce trebuie achitata statului adica  391.955,20 lei. Este posibil la fel de bine ca ceilalti sa fie achitati, iar Aivanoaei care a recunoscut faptele sa ramana responsabil de achitarea prejudiciului alaturi de o anume angajata pe nume Luminita Caus care de asemenea a semnat acord de recunoastere in dosar. Problema este ca acest Aivanoaei, condamnat pentru coruptie se lauda peste tot ca este curat  si vrea sa fie pus pe un loc eligibil pe listele PMP pentru Parlament. Va risca PMP sa puna un condamnat pentru coruptie printre candidati?

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.