Capusa Anchidin in razboi cu CFR. Miza: combinatii de miliarde cu banii statului

1717
Anchidin si Axinia, afaceri de miliarde la CFR

@ Surpriza: CFR Marfa vrea sa scape de Dumitru Anchidin cel care prin intermediul firmei sale Ferotrans s-a imbogatit prin capusarea companiei de stat @ CFR Marfa a inregistrat la Curtea de Apel Iasi o noua actiune prin  care vrea sa obtina demiterea lui Anchidin de la sefia Regionelei Iasi a CFR Marfa @ Sa speram ca procesul nu va fi afectat de prietenia lui Anchidin cu „Titi” Axinia care intre timp a ajuns director general al CFR @ Reamintim ca desi firma lui Anchidin, Ferotrans avea datorii de miliarde catre CFR Calatori, Axinia l-a ”iertat”

Dumitru Anchidin nu mai este dorit la conducerea CFR Marfa. Faptul ca s-a imbogatit cu ajutorul firmei sale Ferotrans care de ani de zile face concurenta CFR nu putea sa ramana neobservat si de aceea multi ceferisti cu state vechi ii vor capul. Astfel, zilele trecute CFR Marfa a inregistrat la Curtea de Apel (vezi aici) o noua actiune prin care vrea sa obtina validarea deciziei nr. 98/02.03.2018 prin care Anchidin a fost revocat din functie. Sa reamintim ca intre timp aceasta decizie a fost suspendata deoarece Anchidin a contestat-o la Tribunal iar  judecatorii acestei instante i-au admis cererea. Acum CFR Marfa contesta aceasta decizie de la Tribunal. In aceasta cerere arata ca Anchidin nu  ocupat aceasta functie prin concurs ci a fost numit de directorul general care  i-a revocat mandatul. ”Intimatul nu a sustinut un examen sau un concurs in vederea ocuparii functiei de director la o sucursala a societatii noastre”, au aratat reprezentantii CFR Marfa.

Anchidin: „Sunt victima a politicului”

In conditiile in care  se stie ca acesta ocupa din 2012 functia de director al sucursalei CFR Marfa numai cu sprijin politic (Partidul Conservator, PSD) Anchidin a aratat in fata judecatorilor de la Tribunal ca a fost schimbat politic pe nedrept. ”CFR Marfa SA nu este o instituție publica, in care numirile si revocarile din funcțiile de conducere sa justifice raportarea la culoarea politica a partidului aflat la guvernare. Funcțiile de conducere si de execuție trebuie ocupate de specialisti  si nu de catre reprezentanți ai puterii politice”, a sustinut Anchidin.

Prin urmare pentru Anchidin politicul este bun numai cand il numeste in functie nu si cand il schimba.

Va interveni prietenul Axinia?

Problema este ca intre timp  prietenul lui Anchidin, Constantin Axinia a ajuns director general al CFR SA.  Speram ca Axinia nu-si va folosi influenta pe care o are fata de subordonati astfel incat  sa-l ajute pe Anchidin sa castige acest proces. In editiile anterioare (vezi aici) am aratat ca pe Anchidin si Axinia ii leaga o prietenie de miliarde. Astfe, firma lui Anchidin, Ferotrans are din anul 2010 o datorie de circa  3,5 miliarde lei vechi catre Regionala CFR Calatori iar Axinia nu l-a executat nici pana astazi. De atunci trebuiau calculate penalitati de 0,1 la suta pe zi astfel incat datoria s-a majorat iar potrivit unor surse depaseste 10 miliarde lei vechi. Ferotrans folosise infrastructura CFR si de aceea aumulase aceste datorii. Pe de alta parte anul trecut Ferotrans i-a platit lui Anchidin dividente de 11 miliarde lei vechi dar cu toate acestea nu a vrut sa-si achite datoriile catre CFR. Acum se intelege de ce tine Anchidin cu dintii de functie. Din pozitia de director la CFR sa fac afaceri de miliarde. Mogulul Gruia Stoica te mai baga in seama daca nu mai este director? Mai castigi altfel miliarde? Vom reveni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.