PALAS LA 7 ANI: MII DE LOCURI DE MUNCA, MILIOANE DE VIZITATORI SI CONTRIBUTII SEMNIFICATIVE LA BUGETUL LOCAL

1107

Pe 31 mai 2019, ansamblul multifuncțional Palas, singura inițiativă privată de regenerare urbană de amploare din Iași, sărbătorește șapte ani de la inaugurare. Compania IULIUS a realizat aici cea mai mare investiție în real estate din afara Capitalei, în valoare de 265 milioane de euro. În acest timp, primul proiect de tip mixed – use din România a contribuit semnificativ la dezvoltarea economică, turistică, socială și culturală a regiunii.  

În cei șapte ani, Palas s-a impus drept principalul pol regional de business, prin cele șase clădiri de birouri clasa A construite sub brandul United Business Center (UBC), cu o suprafață de peste 70.000 mp. În prezent, în componenta office sunt concentrate peste 50 de multinaționale, din domeniile IT, Outsourcing și financiar – bancar, care au crescut constant, generând locuri de muncă și contribuind la atractivitatea Iașului pentru investitori.

Ansamblul Palas este cea mai dinamică destinație de business din Iași. Prin infrastructura dezvoltată, a facilitat crearea a mii de locuri de muncă. Peste 7.500 de angajați lucrează în UBC, de opt ori mai mult față de cele 900 de persoane, cât erau în 2012. Aproximativ 5.000 dintre aceștia sunt specialiști IT, care dezvoltă aplicații, tehnologii și programe cu impact în domenii importante de activitate din întreaga lume. Alte 1.000 de persoane își desfășoară activitatea în celelalte componente ale proiectului mixt. În total, sunt peste 8.500 de angajați în ansamblul Palas, dublu față de estimările din 2012, când se preconiza crearea a 4.000 de locuri de muncă.

Ansamblul Palas contribuie la economia Iașului și în mod direct. Din 2007 până în prezent, aportul companiei IULIUS la bugetul local a fost de peste 16 milioane de euro, reprezentând cota de asociere, taxe, impozite, autorizaţii etc.

Palas este destinația preferată pentru petrecerea timpului liber, atrăgând, anual, peste 18,7 milioane de vizitatori. Nu doar ieșenii aleg să vină în ansamblu pentru cumpărături, distracție și relaxare, ci și locuitori din judeţele învecinate şi din Republica Moldova, care reprezintă 43%. De la inaugurare până la finele anului 2018, ansamblul a depășit un trafic de 100 de milioane de persoane. Atractivitatea turistică a Palas este demonstrată de „Certificatele de Excelență” primite în ultimii cinci ani din partea TripAdvisor®, cel mai mare website de profil din lume, acordate pentru recenziile foarte bune din partea turiștilor.

De șapte ani, ansamblul reprezintă centrul de interes pentru întreaga comunitate, prin mixul de branduri și servicii disponibile în Palas Mall, destinațiile variate de distracție și relaxare pe care le oferă și agenda bogată de activități. De la inaugurare și până în prezent, Palas a organizat sau găzduit peste 3.000 de evenimente cu acces gratuit pentru publicul larg – târguri tematice, concerte de muzică clasică, expoziţii, campionate sportive, reprezentaţii de teatru, activităţi educative pentru elevi, festivaluri internaţionale de muzică şi dans, concursuri de şah, convenții dedicate inventicii, proiecţii de cinema în aer liber etc.

La acestea se adaugă și spectacolele de la Amfiteatrul Palas, o investiție de 1,2 milioane de euro a companiei IULIUS, inaugurată în 2017. Pe scena sa au urcat actori consacrați și au fost prezentate producții de prestigiu, iar în iunie se deschide stagiunea din 2019, cu noi piese de teatru, spectacole de tip muzical sau de stand-up comedy, evenimente pentru copii, concerte de muzică şi multe altele.

Un alt beneficiu adus comunității de ansamblu este parcul Palas, spațiul verde modern, ce include: carusel venețian, trambuline pentru copii, terase tematice și două patinoare sezoniere. O investiție inițială de 2,5 milioane de euro, parcul este similar celor din marile orașe europene, cu vegetație luxuriantă și o amenajare peisagistică care pune în valoare panorama Palatului Culturii. Compania IULIUS este singurul dezvoltator din Iași care a creat un parc pentru comunitate, demers pe care îl implementează în toate proiectele sale, cum sunt cele de la Timișoara și Cluj-Napoca.

Ansamblul Palas include și cel mai mare food court din estul țării, cu peste 25 de restaurante cu specific internațional, dar și cea mai mare parcare subternă din România, cu peste 2.500 de locuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.