Fenechiu se bucura de banii furati. In 5 ani, din 2 milioane euro, nici un leu recuperat

3294

@ Aflam cu stupoare dintr-un raport al firmei pagubite din Dosarul Transformatorul si anume Servicii Energetice Moldova ca si acum la 5 ani de la pronuntarea sentintei definitive executarea silita a lui Relu Fenechiu este ‘’suspendata’’ @ ‘’In ceea ce privește executarea silita demarata, aceasta este suspendata pana la solutionarea definitiva a dosarul de partaj bunuri comune ce face obiectul dosarului nr.1589/245/2016 avand ca obiect cererea de partaj bunuri comune formulata de reclamata Fenechiu Mariana Daniela, in contradictoriu cu Fenechiu Relu’’, se arata in document

Au trecut mai 5 ani si 3 luni de cand Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv in Dosarul Transformatorul si de asemenea vreo doi ani de cand fostul ministru a fost eliberat conditionat iar statul roman inca nu a recuperat nici un leu din prejudiciul stabilit de instanta, adica in total vreo 2 milioane euro din care 5,4 milioane lei in Dosarul Transformatorul si 4.075.080 lei din Dosarul Siveco. In Dosarul Transformatorul, banii trebuie recuperati de societatea comerciala care a avut calitatea de pagubita in dosar si anume Servicii Energetice Moldova, compania aflata in prezent in insolventa si de aceea de administrarea acestei firme se ocupa in prezent firma de practicieni in insolventa Sierra Quadrant. Din ultimul raport intocmit de Sierra Quadrant aflam ca societatea nu a recuperat de la Fenechiu absolute nici un leu din cei 5,4 milioane lei. Asta deoarece executarea silita este ‘’suspendata’’. ‘’Pe rolul Judecatoriei Iași se afla spre solutionare dosarul nr.1589/245/2016, avand ca obiect cererea de partaj bunuri comune” formulata de reclamata Fenechiu Mariana Daniela, in contradictoriu cu Fenechiu Relu, cauza in care debitoarea falita are calitatea de intervenient. In ceea ce privește executarea silita demarata in dosarul de executare nr.503/2017 aflat pe rolul executorul judecatoresc Iovu Dragoș și Sarbu Ciprian Ioan aceasta este suspendata in

baza dispozitiilor sentintei din data de 28.11.2017 pronuntata de Judecatoria Iași in dosarul nr.23078/245/2017, pana la solutionarea definitiva a dosarul de partaj bunuri comune ce face obiectul dosarului nr.1589/245/2016’’, se arata in raportul Sierra Quadrant.

In ceea ce priveste dosarul de partaj de la Judecatoria Iasi cel care ar tine pe loc executarea lui Fenechiu acesta ar fi trebuit solutionat inainte de Paste dar nu  fost sa fie. Judecatorul din dosar a decis sa repune dosarul pe rol pentru a mai studia niste documente legate de niste tranzactii intre Fenechiu si sotia lui. Urmatorul termen de judecata este pe 9 mai a.c. Reamintim ca in Dosarul Transformatorul este vorba despre faptul ca firmele lui Fenechiu au vandut catre Servicii Energetice Moldova transformatoare ruginite iar acestea i-au fost platite ca si cum ar fi fost noi.

Salvat de un judecator milostiv

Dupa cum spuneam mai sus, statul are de recuperat de la Fenechiu vreo 2 milioane euro din doua dosare. In ceea ce priveste executarea silita din Dosarul Siveco aceasta nu s-a putut infaptui tot din cauza Judecatoriei Iasi. Astfel, ANAF a demarat procedura de executare silita pentru suma de 4.075.080 lei din acest dosar dar aceasta  fost contestata la Judecatorie. Un magistrat de la Judecatoria Iasi a anulat procedura de executare silita deoarece atentie, ‘’nu a fost anuntat si prin Posta’’ ca este executat silit. ‘’La solicitarea expresa a intantei, Administratia Finantelor Publice a Municipiului Iași a comunicat doar copii ale titlului de creanta și ale actelor de executare, acestea fiind comunicate prin publicitate prin afișare pe site-ul ANAF, dar nu și dovezile de executare fiscala așa cum solicitase instanta. Pe cale de consecinta, instanta va anula urmatoarele acte de executare silita intocmite de catre intimat: somatia nr.2230010041548007 și procesul verbal de sechestru pentru bunuri mobile nr.3350/12.07.2017”, se arata in sentinta magistratului de la Judecatorie.

In dosarul Siveco in care Fenechiu a fost de asemenea condamnat la inchisoare este vorba despre faptul ca acesta ar fi intervenit pe la alte ministere conduse de PNL pentru ca aceasta firma sa obtina contracte. Suma care trebuie recuperate 900.000 euro reprezinta spaga primita de Fenechiu.

Unde tine Relu banii?

Prin urmare angajatii statului, bugetarii, categoria profesionala cea mai bina platita din Romania nu este in stare sa recupereze banii pentru bugetul din care sunt platiti. Atat timp cat statul se imprumuta la banci straine sa le achite lefurile nesimtite ei isi vad mai departe de indolenta lor. Statul se chinuie sa executa bunurile lui Fenechiu si ale nevestei in timp ce se stie faptul ca pe soseaua Nationala functioneaza un centru de afaceri, in valoare 10 milioane de euro aflat in proprietatea firmei Alinei Haila, (Profile Business Consulting) fosta secretara a lui Fenechiu. De unde a avut secretara acesti bani? Nici o institutie nu a avut curiozitatea sa afle.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.