Paradisul Bucovinei in mana justitiei din Iasi. Sentinta in razboiul deseurilor de pe munte

1942

@ Curtea de Apel Iasi a solutionat ieri dosarul referitor mult contestata groapa de gunoi din pasul Mestecanis @ Mai multi cetateni din comuna Pojorata au contestat in justitie deciziile de construire a gropii de gunoi iar dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iasi care a pronuntat o sentinta in cursul zilei de ieri

Razboiul deseurilor de pe varful muntelui adica cel referitor la amenajarea unei gropi de gunoi in Pasul Mestecanis din comuna Pojorata a ajuns si la Curtea de Apel Iasi. Proiectul este contestat de mai multi cetateni din comuna Pojorata care au reclamat ca respectiva groapa de gunoi afecteaza grav mediul inconjurator deteriorand in special pasunile atat de necesare cresterii animalelor. Printre cetatenii din Pojorata care au contestat in justitie proiectul se numara Alexandru Marius Danci, Elena Danci, Samuila Aristide Maxim, Samuila Rodica Maxim, Nicoleta Samuila iar acestia au aratat in fata judecatorilor ca  ‘’sunt direct afectați de pe urma acestei construcții care le afecteaza grav calitatea vieții și  va conduce la imposibilitatea promovarii turismului în zona’’. Dosarul a ajuns la Curtea de Apel Iasi deoarece s-a cerut stramutarea.  Aceasta stramutare s-a cerut dupa ce, la data de 28.06.2018, Tribunalul Suceava pronuntate o decizie care nemultumise partile implicate si anume Primaria Pojorata si Consiliul Judetean Suceava. ‘’Solicitam anularea Hotarârii nr. 80 din 09.09.2016 a Consiliului Local al comunei Pojorata privind trecerea din domeniul public al comunei in domeniul public al județului Suceava a suprafeței de 9 ha teren pentru construcția obiectivului „Depozit ecologic Pojorata” în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Suceava’’, se arata in cererea de chemare in judecata formulate de cetateni.

Tribunalul Suceava a anulat hotararea Consiliului Local Pojorata privind atribuirea celor 9 ha pentru amenajarea gropii de gunoi.

Acestia au aratat ca nu au fost informati in prealabil ca in localitate se va construi o groapa de gunoi incalcandu-se prevederile legale. La Curtea de Apel Iasi, avocatul cetatenilor a aratat ca in jurul acestui proiect nu s-a facut efectiv o dezbatere publica. Curtea de Apel Iasi a schimbat ieri soarta procesului. Ieri, judecatorii ieseni au admis recursurile formulate de Primaria Pojorata si Consiliul Judetean Suceava si retrimiterea dosarului spre rejudecare la Tribunalul Suceava. Deci, procesul o ia de la capat. In cazul in care CJ Suceava va pierde acest proces atunci fondurile europene de 8 milioane euro vor trebui returnate UE cu penalitati cu tot.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.