Funcţionara de la Rediu acuzată de şpagă, băgată după gratii!

553
Primaria comunei Rediu si Petronela Susan
Primaria comunei Rediu si Petronela Susan

@ Judecatorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au dispus arestarea preventivă a funcţionarei de la Rediu acuzată de şpagă @ Astfel, Petronela Susan a fost arestată pentru 30 de zile

 

Judecatorii din cadrul Curţii de Apel Iaşi au dispus arestarea preventivă a funcţionarei de la Rediu acuzată de şpagă. Astfel, luni, 13 februarie 2023, Petronela Susan a fost arestată pentru 30 de zile.

„Admite contestatia formulată de PARCHETUL DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL IASI. Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iasi. Ia fată de inculpata, având ocupa?ia de consilier superior urbanism la Primăria comunei Rediu, măsura arestării preventive pe o durată de 30 de zile. Definitivă, au precizat magistraţii.

 

Funcţionara de la Rediu acuzată de şpagă, băgată după gratii!

 

Recent, Petronela Susan fusese arestată la domiciliu de judecătorii din cadrul Tribunalului Iaşi. Asta, după ce fosta funcţionară din Primăria Municipiului Iaşi şi actuala funcţionară din Primăria Comunei Rediu a fost reţinută pentru mită.

„Pe 7 februarie 2023, lucrători din cadrul Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat acţiunea de prindere în flagrant a unei persoane din cadrul Primăriei Comunei Rediu, după ce a primit de la o persoană, martor denunţător în cauză, suma de 2.500 de lei, în scopul eliberării unei autorizaţii de construire.

Cu ocazia percheziţiei efectuate în biroul persoanei în cauză, au fost identificate şi ridicate, pentru continuarea cercetărilor, alte sume de bani şi înscrisuri. În aceeaşi zi, procurorul de caz a dispus reținerea persoanei în cauză pentru 24 de ore, pentru luare de mită în formă continuată şi trafic de influenţă.

La intervale diferite de timp, în calitate de funcţionar (inspector) în cadrul Primăriei Comunei Rediu, aceasta a primit în luna iulie 2022 suma de 500 de euro, în vederea eliberării unei autorizaţii de construire pe numele a două persoane, iar, în ianuarie 2023, a primit de la martorul denunțător suma de 2.500 de lei, lăsând să se creadă că are influenţă asupra primarului Comunei Rediu (Ciprian Grosu – n.r.) şi că va interveni pentru a-l determina să semneze autorizaţia în cauză”, au spus anchetatorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.