Scandal din cauza noroaielor! Un primar a rămas fără dinți după ce s-a luat la ceartă cu un alegător! (EXCLUSIV)

616
Gheorghe Rotaru primar Tibana
Gheorghe Rotaru primar Tibana

@ Primarul din Țibana a fost agresat de un alegător, după un scandal legat de noroaiele din comună @ În urma incidentului, magistraţii de la Judecătoria Iași l-au condamnat ieri pe Sorinel Cazacu, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj și distrugere @ Bărbatul în vârstă de 42 de ani este obligat şi să fie subalternul primarului agresat, Gheorghe Rotaru

Scandal din cauza noroaielor! Un primar a rămas fără dinți după ce s-a luat la ceartă cu un alegător! Astfel, primarul din Țibana a fost agresat de un alegător, după un scandal legat de noroaiele din comună. Ieri, în urma incidentului, magistraţii de la Judecătoria Iași l-au condamnat pe Sorinel Cazacu la 1 an, 11 luni şi 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru ultraj și distrugere.

Mai mult, bărbatul în vârstă de 42 de ani este obligat şi să fie subalternul primarului agresat. „Instanţa obligă inculpatul să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul uneia dintre entităţile subordonate Consiliului Local Ţibana sau Primăriei Ţibana. Admite în parte acţiunea exercitată de partea civilă G.R. şi îl obligă pe inculpatul Sorinel Cazacu să îi plătească acesteia suma de 30.000 de lei, cu titlu de daune morale, şi suma de 6.740 de lei, cu titlu de daune materiale”, au afirmat judecătorii ieşeni.

Ieșeanul Sorinel Cazacu, acuzat că a bătut un primar din județul Iași

Sentinţa nu este definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul lui Sorinel Cazacu a început pe 17 iunie 2021. Anchetatorii ieșeni au susținut că Sorinel Cazacu a intrat în vizorul lor în urmă cu peste un an. Conform procurorilor, întreg scandalul a izbucnit de la faptul că primarul Gheorghe Rotaru nu ar fi curățat noroiul din preajma casei lui Cazacu.

„Pe 19 iunie 2020, în jurul orei 18:30, aflându-se în fața locuinței persoanei vătămate G.R., din comuna Țibana, județul Iași, ce deținea funcția de primar al localității, inculpatul S.C. a amenințat-o cu moartea și i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu pumnul în zona capului și a corpului, invocând motive ce țin de atribuțiile de serviciu ale persoanei vătămate.

Astfel, inculpatul i-a provocat părții vătămate leziuni ce au necesitat pentru vindecare 14-15 zile de îngrijiri medicale. În aceeași împrejurare, inculpatul i-a călcat telefonul persoanei vătămate cu piciorul și i-a spart ecranul, precum și carcasa, aducându-l în stare de neîntrebuințare”, au declarat anchetatorii.

Agresorul a spus că ar fi fost provocat de primarul din Țibana

Oamenii legii au mai susținut că, la audieri, Sorinel Cazacu a declarat că, de fapt, ar fi fost provocat de către primarul Gheorghe Rotaru. „Pe parcursul urmăririi penale, inculpatul a recunoscut parțial săvârșirea infracțiunilor, afirmând că doar a lovit-o pe persoana vătămată, însă după ce a fost provocat de aceasta. Prin ordonanța procurorului din data de 25 iunie 2020 s-a dispus reținerea inculpatului pentru o durată de 24 de ore. Prin ordonanța procurorului din data de 26 iunie 2020, s-a luat măsura preventivă a controlului judiciar față de inculpat pentru o perioadă de 60 de zile”, au încheiat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Primarul din Țibana a susţinut că totul ar fi pornit de la faptul că existau noroaie în apropierea locuinței consăteanului, iar Sorinel Cazacu i-ar fi reproșat de mai mult timp că nu se ocupă de curățenia din localitate. De altfel, primarul a adăugat că, în ziua scandalului, ploua, el își curăța noroiul din preajma locuinței, iar, la un moment dat, s-ar fi trezit cu câțiva pumni în cap.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.