Plecati la drum pe ninsoare? Iata ce va transmite Politia

485

@ „Evitati actionarea brusca a sistemului de frânare şi a mecanismului de directie… Curatati in permanenta farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului”, va sfatuiesc printre altele politistii ieseni

Avand in vedere ninsorile din ultimele zile si faptul ca foarte multi cetateni se pregatesc sa plece la drum pentru a petrece Revelionul in statiuni sau alaturi de rude, Politia ieseana a transmis prin intermediul unui comunicat cateva recomandari soferilor pentru a preintâmpina producerea unor evenimente rutiere nedorite. Astfel, in primul rand Politia Ieşeana recomanda șoferilor sa pastreze in mers o distanta suficient de mare fata de vehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta. „Evitati actionarea brusca a sistemului de frânare şi a mecanismului de directie, deoarece autovehiculul pe care il conduceti poate derapa. Folositi cu precadere frâna de motor atunci când rulati pe un carosabil alunecos”, se arata in comunicatul Politiei.

Nu efectuati depaşiri riscante!

De asemenea politistii va mai sfatuiesc sa folositi luminile de intâlnire și pe timpul zilei, mai ales in conditii de vreme nefavorabila. „Curatati in permanenta farurile, blocurile de semnalizare, parbrizul, luneta şi geamurile laterale ale autovehiculului, asigurati buna functionare a ştergatoarelor de parbriz şi folositi corespunzator instalatia de ventilatie – climatizare! Va reamintim ca utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci când se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei, legislația in vigoare necondiționând utilizarea lor de o anumita data din calendar. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante”, a mai transmis Politia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.