Funcţionar public, acuzat de corupţie la Iaşi! Angajata Primăriei, trimisă în judecată de DNA (EXCLUSIV)

17631
Monica Oneata
Monica Oneata

@ Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași au dispus trimiterea în judecată a Monicăi Oneaţă @ În urmă cu câteva luni, funcționarul din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani a fost reţinut pentru 24 de ore @ În sarcina femeii s-a reţinut comiterea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată

Funcţionar public, acuzat de corupţie la Iaşi! Angajata Primăriei a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași au dispus trimiterea în judecată a Monicăi Oneaţă.

Acum, urmează ca Tribunalul Iaşi să stabilească un prim termen de judecată al procesului penal. Mai apoi, magistraţii vor asculta ce au de spus toate părţile implicate, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Funcţionarul public, acuzat de corupţie la Iaşi

Amintim că, în urmă cu câteva luni, funcționarul din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani, județul Iași, respectiv inspector în cadrul Compartimentului Registratură, a fost reţinut pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată (8 acte materiale).

„În perioada februarie 2020 – iulie 2021, inculpata Monica Oneață, în calitatea menționată, ar fi pretins și primit suma totală de 27.789 euro de la opt persoane, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor funcționari din cadrul Primăriei Municipiului Pașcani și că, în schimbul sumelor de bani pretinse și primite, aceasta îi va determina să rezolve diverse solicitări ale persoanelor care au remis sumele de bani, constând în angajări în cadrul Primăriei Pașcani sau obținerea autorizațiilor de construire, a certificatelor de urbanism, a avizelor pentru branșarea la rețeaua de utilități sau a altor documente necesare construcției unor imobile”, au afirmat oamenii legii.

Conform acestora, în zilele de 7 și 12 octombrie 2020, Oneață ar fi pretins și primit de la două persoane suma de 2.500 euro fiecare, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra funcționarilor competenți din cadrul Primăriei Pașcani astfel încât acestea să fie angajate la compartimentul Registrul Agricol din primăria respectivă.

Ce au mai spus anchetatorii despre Monica Oneaţă

Oamenii legii au mai afirmat că, în cursul anului 2020, Monica Oneață ar fi pretins și primit de la trei persoane sumele de 6.000 de euro, 5.500 de euro, respectiv 2.000 de euro, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra funcționarilor competenți din cadrul Primăriei Pașcani astfel încât cele trei persoane să fie angajate la compartimentul Medicină școlară (primele două persoane) din primărie și la Poliția Locală Pașcani (ultima persoană).

„Pe 30 martie 2021, inculpata Monica Oneață ar fi pretins suma de 2.100 de euro de o persoană, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra funcționarilor competenți din cadrul Primăriei Pașcani, pentru a-i determina să elibereze autorizația de construire și avizele pentru branșare la rețeaua de utilități, respectiv cea de gaze naturale, privind imobilul pe care aceasta dorea să-l construiască în municipiul Pașcani, sumă de bani pe care ar fi primit-o în zilele de 31 martie 2021 și 2 aprilie 2021.

În considerarea aceleiași influențe și în scopul obținerii unor avize pentru eliberarea autorizației de construire, la data de 18 august 2021, Oneață Monica ar mai fi pretins de la aceeași persoană suma de 2.400 de lei pentru a interveni în scopul obținerii avizelor menționate, sumă pe care ar fi primit-o a doua zi”, au subliniat anchetatorii.

Acuzată că a cerut bani pentru acte

Oamenii legii au mai spus că, în cursul lunii iunie 2021, Monica Oneață ar fi pretins și primit suma de 24.500 lei de la o persoană, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra funcționarilor competenți din cadrul Primăriei Pașcani pentru a-i determina să elibereze întreaga documentație necesară construcției unui imobil, constând atât în obținerea proiectului imobilului, cât și a Planului urbanistic zonal, certificatului de urbanism, autorizației de construire și avizele pentru branșare la rețeaua de utilități, respectiv cea de gaze naturale, privind imobilul pe care această persoană intenționa să-1 edifice în municipiul Pașcani.

„Pe 19 iulie 2021, inculpata Monica Oneață ar fi pretins suma de 1.500 de euro de la o persoană, bani pe care i-ar fi primit în aceeași zi în lei de la o rudă a acesteia, respectiv 7.500 de lei, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra funcționarilor competenți din cadrul Primăriei Pașcani, pentru a-i determina să o angajeze în cadrul instituției, la compartimentul Registratură.

În zilele următoare, tot în luna iulie 2021, în considerarea aceleiași influențe, inculpata Oneață Monica ar mai fi pretins de la aceeași persoană suma de 1.000 de lei, pe care ar fi primit-o în aceeași modalitate”, au încheiat anchetatorii DNA Iaşi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.