Avocat din Iaşi, trimis la temniţă de judecători! Peste cinci ani de puşcărie pentru tentativă de omor!

983
Mana unui judecator cu un ciocanel
Mana unui judecator cu un ciocanel

@ Un cunoscut avocat din Iaşi a fost trimis la temniţă de judecători @ Ieri, Curtea de Apel Iaşi a dispus condamnarea lui Dinu Şerban la cinci ani şi trei luni de puşcărie, pentru tentativă de omor @ De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată

Sentinţă-bombă! Un cunoscut avocat din Iaşi a fost trimis la temniţă de judecători! Astfel, Curtea de Apel Iaşi a dispus condamnarea lui Dinu Şerban la cinci ani şi trei luni de puşcărie, pentru tentativă de omor.

„Instanţa admite în parte actiunea exercitată de către partea civilă C.L.H., sens în care îl obligă pe inculpatul Serban Dinu la plata către partea civilă a sumei de 5.000 de euro, cu titlu de daune morale. De asemenea, dispune confiscarea hârleţului folosit la săvârsirea faptei”, au spus magistraţii ieşeni.

avocat Dinu Serban
avocat Dinu Serban

Avocat din Iaşi, trimis la temniţă de judecători!

De remarcat este faptul că sentinţa nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul avocatului Dinu Şerban a început pe data de 9 martie 2022. Procurorii l-au trimis în judecată sub acuzaţia de tentativă de omor. Conflictele dintre Dinu Șerban și vecinul său ar fi pornit de la un teren al acestuia din urmă, situat într-un cartier de vile, unde avocatul își parca mașina.

„A fost vorba despre două incidente diferite, unul petrecut în luna mai 2019, când victima a fost agresată, şi un al doilea conflict, în iunie 2020, când inculpatul a lovit aceeaşi persoană cu lama unui hârleţ în cap. Conflictele dintre cei doi au fost generate de faptul că inculpatul îşi parca maşina pe terenul neîmprejmuit al victimei”, au menţionat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

Sala de judecata
Sala de judecata

Probleme cu legea şi în trecut

Avocatul Şerban nu se află la primul conflict cu legea. În 2009, a fost încătuşat după un conflict avut cu polițiștii în trafic. Discuțiile ar fi degenerat după ce avocatul a încercat să plece cu prietena sa de la faţa locului. De asemenea, avocatul a fost acuzat de lovire sau alte violenţe.

Amintim că, în ultimele zile, doi avocaţi au fost condamnaţi pentru fapte destul de grave. Astfel, pe lângă Dinu Şerban, Sebastian Felecanu a primit o pedeapsă după ce a fost acuzat că şi-a ucis iubita, aruncând-o de la balconul apartamentului său.

Baroul Iasi
Baroul Iasi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.