Denunțătorul agenților de la Rutieră: ‘’O făcătură, șeful și protejații lui au rămas cu șpaga’’

2978
Andrei Catalin Plescan si Mihai Soric
Andrei Catalin Plescan si Mihai Soric

@ Declarație șoc a denunțătorului de la Rutieră, Andrei Cătălin Pleșcan cel care a susținut că polițiștii cereau să manânce gratis pentru a nu-i amenda pe șoferii restaurantului Mamma Mia @ Deși este finul lui Mihai Șoric, fiind audiat recent de judecători în dosarul de corupție, Pleșcan a susținut că și nașul său, șeful serviciului Rutier Iași a primit hrană gratis de la restaurantul Mamma Mia @ Pleșcan a mai declarat că acest dosar a fost deschis dupa ce Șoric a anunțat serviciul secret al Poliției despre faptul că agenții mâncau gratis de la Mamma Mia, vrând astfel să-l lovească pe șeful Biroului Rutier Iași, Gheorghiță Ciobanu cu care se afla în conflict @ O altă declație șocantă dată de Pleșcan: dupa ce s-a deschis dosarul penal, Șoric nu a mai comandat de la Mamma Mia și și-a informat si protejații de la Rutieră să nu mai faca acest lucru pentru a nu cădea în plasa procurorilor

Răsturnare de situație în dosarul Mamma Mia cel în care un număr de 12 agenți de la Rutieră din Iași au fost trimiși în judecată pentru că au primit mită în produse alimentare, în mai multe rânduri pentru a nu-i sancționa pe șoferii restaurantului. Denunțătorul este Andrei Cătălin Pleșcan și este finul lui Mihai Șoric, șeful serviciului rutier din cadrul IPJ Iași. Acesta a fost audiat recent de judecători in dosarul de corupție iar noua marturie schimbă radical viziunea asupra acestui dosar. Trei concluzii șocante se desprind din mărturia lui Pleșcan. Unu: Atât Șoric cât și protejații de la Rutieră au mancat de asemenea gratis de la Mamma Mia dar aceștia nu au fost trimisi in judecata. Doi: Șoric a declanșat deschiderea acestui dosar pentru a se răzbuna pe Gheorghița Ciobanu, șeful Biroului Rutier Iași cu care se afla în conflict. Trei: În timp ce ceilalți polițiști erau interceptați, pentru ca stia de dosar Șoric i-a anunțat pe polițiștii pe care îi avea la suflet sa  nu mai comande de la Mamma Mia astfel încât să nu pice în plasa DNA.

Șoric a vrut să i-o  ‘’tragă’’ lui Ciobanu

În mărturia sa, Pleșcan a spus că înainte să depună denunțul totul fusese ‘’aranjat’’ de Șoric și de serviciul secret al Poliției (Direcția de Informatii si Protecție Interna). Pleșcan a spus ca i s-a atras atenția ca ar putea fi acuzat de dare de mită daca nu denunță.  Pleșcan își începe declaratia spunand ca și nașul sau Șoric comandase mancare gratis de la Mamma Mia dar s-a oprit după ce a declanșat dosarul penal. ‘’Îmi amintesc foarte bine cum a început totul. Întrucât trebuiau rezolvate niste neînțelegeri între domnul Șoric Mihai, al cărui fin sunt și domnul Ciobanu Gheorghe și pentru că DNA deținea foarte multe informații în legătură cu acest dosar eu am fost pus în fața faptului împlinit și am spus adevărul. În ceea ce privește practicile care existau arăt că acelea constau în următoarele: se comanda la pizzerie, se trecea comanda pe o masă de protocol iar aceste comenzi ajungeau la lucrătorii Poliției Rutiere. Acesta practici au fost făcute datorită relației pe care o aveam cu domnul Șoric și în acest context i-am cunoscut pe lucrătorii de poliție. Inițial și domnul Șoric a beneficiat de această practică, urmând ca ulterior și ceilalți colegi să-i urmeze exemplul’’, a declarat Pleșcan.

Acesta și-a menținut declarația dată la DNA potrivit căreia politistilor de la Rutieră le era livrata hrană gratis pentru ca acestea să închidă ochii la abaterile șoferilor de la Mamma Mia.  DNA a deschis acest dosar dupa ce Șoric anunțase Direcția de Informatii si Protectie Interna cu privire la faptul ca agentii de la Rutiera primeau hrana gratis de la Mamma Mia pentru a nu sancționa șoferii. ‘’Domnul Șoric anunțase structurile interne. Ulterior m-am întâlnit cu lucrătorii de la structurile interne spunându-mi că cunoaște toate practicile, ce se întâmplă și au am fost pus în fața faptului împlinit, în sensul de a recunoaște sau nu aceste practici. Cei din structura internă a Poliției mi-au spus să fac acest denunț. Din ce îmi amintesc, cei de la structura internă care colaborează cu DNA, DIICOT au trimis mai departe ce știau ei despre aceste comenzi. Când ajungeau comenzile la Rutieră deja știau ce comenzi au ajuns si către cine. Eu trebuia să recunosc dacă au loc sau nu aceste livrări’’, a mai spus Pleșcan.

Șoric și prietenii și-au salvat pielea

Pentru ca el declanșase totul, Șoric știa de existanta dosarului penal. Însă, Șoric i-a sacrificat de polițiștii pe care nu-i avea la inimă iar DNA i-a facut jocul. Pleșcan a raspuns ca nu stie de ce Șoric nu a fost trimis in judecata deși și nașul său comandase mancare gratis.

Întrebare avocat: Organele de urmărire penală sau celealte structuri aveau cunoștință despre faptul că domnul Șoric comanda produse fără să le achite?

Pleșcan: Da, cunoșteau, dar în acel moment am aflat că intrucât sunt finul lui nu ar fi fost o sancțiune pentru dumnealui datorită acestei legături.

Întrebare avocat: Știți dacă domnul Șoric purta discuții cu DNA sau cu alte structuri în legătură cu acest dosar?

Pleșcan: Sunt sigur că pe anumiți colegi îi favoriza, i-a anunțat în sensul de a nu mai face comenzi deoarece exista acest dosar.

Acuzatiile din dosar

Andrei Cătălin Pleșcan care a lucrat la firma care administrează Mamma Mia, SC Maf Force SRL în perioada 2009-2015. Reamintim că în acest dosar, pe lângă fostul șef Biroului Rutier Iași, Gheorghiță Ciobanu au mai fost trimiși in judecata politistii Nicolae Robert Barabas, Bogdan Gabriel Ciochină,  Gabriel Dămoc, Cristinel Cătălin Lohan, Constantin Bogdan Toderașcu, Liviu Andrei, Robert Andrici, Doru Ionuț Crivoi, Paul Ețcu, Ionuț Lucian Landea, Dan Constantin Păuleț,  Felix Nelu Crengăniș, Ciprian Marian Ciobanu, Adrian Ștefănucă. Procurorii au stabilit ca Mamma Mia cheltuia cel putin 5.000 lei cu mancarea oferita gratuit politistilor in timpul protectiei. „Potrivit informaţiilor, Restaurantul Mamma Mia& Catering are alocată lunar o sumă (în valoare dc aproximativ 5 000 lei) pe care o utilizează pentru acoperirea cheltuielilor generate de solicitările cadrelor de poliţie rutieră”, se arata in actul de sesizare din oficiu.

Astfel, politistii comandau hrană si la domiciliu si la serviciu, ori de cate ori aveau chef. Pentru mancarea  trimisa politistilor Mamma Mia batea in casa bonuri vcu valoare zero. „Toate aceste probe administrate în cauză au condus la concluzia existenţei anei înţelegeri tacite între lucrătorii de poliţie din cadrul Poliţiei Rutime laşi şi din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi  Înmatriculări ca în schimbul protecţiei oferite conducătorilor auto ai SC MAF FORCE SRL – Restaurantul Mamma Mia&Catering şi în schimbul favorizării acestora în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, să fie pretinse şi primite de către poliţişti, gratuit, produse de catering ale restaurantului respectiv”, mai arata procurorii.

DNA Iași a dinamitat Politia Rutiera: 15 polițiști împreună cu șeful trimiși in judecată pentru șpagă

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.