Scandal la Mitropolie. Un preot s-a baricadat in Biserica impreuna cu enoriasii

2102

@ Judecatorii au respins cererea prin care Mitropolia Moldovei si Bucovinei a incercat sa-l evacueze pe preotul Ioan Ungureanu de la Biserica Schit Oraseni @ In procesul prin care Mitropolia a incercat sa obtina o sentinta care sa-i permita evecuarea lui Ion Ungureanu toti cetatenii din sat, nici mai mult nici mai putin decat 323 de suflete au intervenit in favoarea preotului

Chiar in a doua zi de post al Sfintelor Pasti, Mitropolia Moldove si Bucovinei a incercat sa evacueze cu foarta un preot din Biserica dar nu a reusit deoarece justitia nu a permis acest lucru. Mai exact, pe data de 12 martie a.c judecatorii au respins cererea  de evacuare din parohie a preotului Ioan Ungureanu de la Biserica Schit Oraseni din judetul Botosani. Mai mult decat atat in dosarul in care Mitropolia a solicitat evacuarea preotului Ioan Ungureanu toti satenii au facut cerere de interventie in apararea acestuia.

„Noi am adus suficiente argumente pentru respingerea cererii de avacuare iar satenii au fost de partea preotului Ioan Ungureanu. In final, cererea de evacuare a fost respinsa”, a spus avocatul iesean Sergiu Mamaliga, avocatul lui Ioan Ungureanu. De altfel, nu este prima data cand satenii sar in apararea preotului. In cursul anului trecut ori de cate ori reprezentantii Mitropoliei s-au prezentat in sat pentru sanctionarea acestuia sau pentru a impune un nou paroh satenii au facut zid in jurul lui Ioan Ungureanu.

A intrat in conflict cu conducerea Bisericii

Ioan Ungureanu a  intrat in conflict cu conducerea BOR si implicit cu cea a Mitropoliei Moldovei si Bucovinei dupa Sinodul din Creta eveniment care a avut loc in perioada 16-26 iunie 2016. Ioan Ungureanu a spus ca Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, IPS Daniel dar si PF Teofan, Mitropolitul Moldovei sunt niste eretici deoarece au participat si au semnat documentele  respectivului Sinod.

Mai mult decat atat preotul Ioan Ungureanu din satul Schit Oraseni, comuna Cristesti, judetul Botosani a refuzat sa-i mai pomeneasca la slujbe pe cei doi inalti prelati ai Bisericii Ortodoxe Romane,  considerand ca au tradat dreapta credinta. Numai ca intre timp, conducerea BOR a aflat iar in data de  9.06.2017, Consistoriul Eparhial Iasi a emis decizia de caterisire a preotului Ioan Ungureanu, decizie confirmata imediat de Consistoriul Mitropolitan Iasi si de Consistoriul Superior Bisericesc al BOR. De atunci Mitropolia se judeca cu preotul in mai multe procese civile. Ioan Ungureanu a contestat in instanta inclusiv caterisirea sa.

Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.