Miliardarul Viorel Roman fuge disperat de puscarie. Iata ce le-a spus judecatorilor

2869
???????????????????????????????????

@ Viorel Roman a cerut sa fie lasat in libertate nu pentru ca ar fi nevinovat ci pentru ca a savarsit infractiunea de inselaciune in urma cu mult timp @ Mai exact , Viorel Roman a invocat presciptia faptelor si asta deoarece au trecut 10 de ani de cand a inselat-o pe Ana Oniga o femeie de afaceri din judetul Alba @ La data de 11.09.2018, Judecatoria Alba Iulia l-a condamnat pe Viorel Roman la 3 ani de inchisoare

Acum nu mai sustine ca nu a fost pur si simplu un escroc. Acum, miliardarul Viorel Roman solicita judecatorilor de la Alba Iulia sa nu-l bage la inchisoare deoarece au trecut 10 ani de cand a inselat-o pe victima sa, Ana Oniga, o femeie de afaceri din judetul Alba. Pe data de 29 ianuarie a.c la termenul din apel din dosarul de la Curtea de Apel Alba in care Viorel Roman este judecat pentru inselaciune afaceristul a invocat faptul ca au trecut 10 ani de cand a inselat-o pe acesta femeie si prin urmare a intervenit precriptia raspunderii penale. Pe data de 13 februarie a.c magistratii din Alba trebuie sa spuna daca sunt de acord cu ceea ce a invocat Viorel Roman.

In ce a constat inselaciunea

Vom prezenta pe scurt escrocheria care l-a adus pe Viorel Roman la un pas de puscarie. Sa reamintim ca la data de 11.09.2018, Judecatoria Alba Iulia l-a condamnat pe Viorel Roman la 3 ani de inchisoare pentru inselaciune si l-a obligat sa-i plateasca victimei daunele materiale in suma de 2.595.000 lei si daune morale de 500.000 lei. De asemenea instanta a instituit sechestrul pe mai multe proprietati pe care Viorel Roman le detine impreuna cu sotia sa Mariana, in Bucuresti. „Incepând cu luna ianuarie 2009 pâna in prezent, in calitate de reprezentant al Scala Real Estate SA, a indus și menținut in eroare pe Oniga Ana, reprezentanta a SC Albaplast SRL scopul de a o determina sa incheie un contract de cesiune, urmata de emiterea unor instrumente de plata pentru achitarea unei parți a prețului cesiunii ce au fost ulterior refuzate la plata de instituția bancara, precum și de convingerea persoanei vatamate sa radieze notarea contractului de cesiune din cuprinsul carții funciare a unui teren in suprafața de 50.000 mp , totul in scopul de a nu achita prețul la care s-a obligat prin contractul de cesiune , provocându-i, in acest mod, persoanei vatamate un prejudiciu de 2.600.000 de lei”, se arata in rechizitoriul procurorilor.
In afacere au fost implicate trei societati Iorom Trading, Scala Real Estate a lui Viorel Roman si Albaplast reprezentata de victima, Ana Oniga. Iorom Trading vanduse catre Scala Real Estate niste terenuri in Timisoara si mai avea de incasat un rest de plata de la firma lui Viorel Roman. In acelasi timp Iorom Trading avea o datorie catre Albaplast. In aceste conditii s-a ajuns la un soi de ”compensare”. Partile au stabilit ca firma lui Roman sa plateasca datoria pe care Iorom o avea catre Albaplast si in acest fel Scala Real Estate isi achita si datoria ramasa pentru terenurile de la Timisoara. Albaplast a preluat in garantie un teren pana cand Scala Real Estate urma sa-i achite creanta de 2.600.000 lei. Pana la urma Roman a convins-o pe femeia sa renunte la garantie (la teren) si nici nu i-a mai dat banii. Mai mult a incercat sa o pacaleasca cu niste documente de plata false.” Elibarand 4 file CEC in original, in valoare de 200.000 lei fiecare (800.000 lei), 4 bilete la ordin, in valoare de 250.000 lei fiecare (1.000.000 lei), emise de IOROM TRADING SRL catre Scala Real Estate (fila 63 dosar UP) a convins-o pe aceasta, prin diverse promisiuni sa stearga notarea contractului de cesiune de creanta , toate demersurile inculpatului având un singur scop, respectiv lipsirea parții civile de orice garanție a plații prețului și a obținerii executarii silite, a obligațiilor asumate de inculpat prin contractul de cesiun”, au mai aratat procurorii.
Cele 4 file CEC nu au putut fi incasate deoarece nu erau semnate de persoane care aveau dreptul legal de semnatura in relatia cu banca.

”Prieten” cu patriarhul?

Multa vreme Viorel Roman a lasat sa se inteleaga ca este intr-o relatie de prietenie cu Patriarhul Daniel sperand ca aceasta ii va spori afacerile. In Iasi dar si in alte judete ale tarii Viorel Roman s-a remarcat prin afaceri imobiliare. Acesta a fost si proprietarul fabricii Siretul Pascani pe care insa a falimentat-o.
Constantin MAZILU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.