Medicul acuzat că punea dispozitive de la morţi, în proces cu Spitalul „Spiridon”! Dan Nicolae Tesloianu, nemulţumit de postura în care se afla! (EXCLUSIV)

2204
medicul Tesloianu langa angiograful de la Spiridon-
medicul Tesloianu langa angiograful de la Spiridon-

@ Medicul acuzat că le punea pacienţilor dispozitive prelevate de la morţi se află în proces cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon”, din Iaşi @ Dan Nicolae Tesloianu era nemulţumit de postura în care se afla @ Acesta se judecă în contencios administrativ nu doar cu unitatea medicală, ci şi cu Ionuţ Tudorancea @ Ieri, doctorul Tesloianu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de judecătorii din cadrul Tribunalului Bucureşti

Medicul acuzat că le punea pacienţilor stimulatoare prelevate de la morţi se află în proces cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon”, din Iaşi.

Astfel, Dan Nicolae Tesloianu era nemulţumit de postura în care se afla. Acesta se judecă în contencios administrativ nu doar cu unitatea medicală, ci şi cu Ionuţ Tudorancea. Procesul în contencios administrativ, ce se desfăşoară la Tribunalul Iaşi, a fost amânat pentru data de 7 martie 2023.

 

Medicul acuzat că punea dispozitive de la morţi, în proces cu spitalul!

 

Medicul ieşean Dan Nicolae Tesloianu a dat în judecată Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon” pe data de 18 iulie 2022. Acesta le-a cerut magistraţilor din cadrul Tribunalului Iaşi să dispună anularea unui act administrativ emis de către unitatea medicală ieşeană.

La ultimul termen al litigiului, judecătorii ieşeni l-au introdus în cauză, în calitate de pârât, pe medicul cardiolog Ionuţ Tudorancea.

În cadrul dosarului, s-a discutat despre excepţia de necompetenţă materială procesuală invocată din oficiu, având în vedere obiectul acţiunii, respectiv anularea unei decizii 11 mai 2022, emisă de managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sfântul Spiridon”, din Iaşi, văzând dispoziţiile din Ordinul privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management şi a listei indicatorilor de performanţă a activităţii managerului spitalului public, dispoziţii conform cărora revine managerului spitalului obligaţia de a desemna, prin act administrativ, coordonatorii programelor / subprogramelor naţionale de sănătate derulate la nivelul spitalului.

 

Doctorul Dan Nicolae Tesloianu, arestat preventiv pentru 30 de zile

 

În cursul zilei de ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Bucureşti au admis propunerea de arestare preventivă formulată de procurori pe numele medicului ieşean Dan Nicolae Tesloianu. Procurorii l-au retinut pe cunoscutul cardiolog iesean Dan Tesloianu, el fiind cercetat pentru abuz in serviciu, deoarece ar fi implantat bolnavilor dispozitive extrase din cadavre.

„Inculpatul și-ar fi exercitat atribuțiile de serviciu în mod defectuos, prin implantarea, în perioada 2017- august 2022, a unui număr de 238 de dispozitive extrase din cadavre sau a căror sursă de proveniență nu se cunoaște, ignorând riscul de a provoca pacienților probleme medicale grave sau chiar decesul, procedând astfel la  reutilizarea lor, deși acest lucru este interzis de legislația primară. Totodată, producătorii dispozitivelor medicale consemnează pe ambalajul aparatelor interdicția reutilizării acestora.

Inculpatul a operaționalizat o rețea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienți decedați, fără respectarea prevederilor legale și fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparținătorilor. Unele dintre intervențiile de introducere a unor dispozitive cardiace implantabile, inclusiv extrase de la pacienți decedați, derulate/recomandate de către medic, nu erau necesare”, au aratat anchetatorii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.